Gaz Maskesi bulundurmak suç unsuru!

15.09.2013 01:50:00

Gaz Maskesi bulundurmak suç unsuru!

Adana’da “Gaz Maskesi Bulundurmanın”suç unsuru olduğu ortaya çıktı.

Adana Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

gazmaskesi_' Eylül ayı ile birlikte çeşitli konuları bahane ederek ülkemizin bir çok ilinde gerçekleşen protesto eylemlerine paralel olarak ilimizde de özellikle marjinal gruplar tarafından şiddet içerikli protesto eylemleri gerçekleştirilmeye çalışılmış ve bu eylemlerde de: “özellikle Akkapı’da yaşayan vatandaşlarımızın tahrik ve istismar edilerek olayların içine çekilmeye, şiddete bulaştırılmaya çalışıldığı” açık bir şekilde müşahade edilmiştir.

Bu bağlamda; 13 Eylül 2013 Cuma günü söz konusu gruplar tarafından yine Akkapı ’da şiddet içerikli eylem organize edileceği ve Akkapı ’lı vatandaşlarımızı güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirerek bir çatışma ortamı oluşturmaya çalışacağının tespit edilmesi üzerine, alınan tedbirler çerçevesinde yapılan uygulamalarda vatandaşlarımızı provoke etmek isteyen (5) kişi yakalanmış ve yapılan aramalarda  provokasyonlarda kullanmak üzere hazırladıkları:

PROVOKASYON MALZEMELERİ


  • (24) adet taşa koli bandı ile sarılmış parlayıcı ve patlayıcı torpil,

  • (14) adet cam şişeye koli bandı ile sarılmış parlayıcı ve patlayıcı torpil,

  • (4) adet meşale,

  • (2) adet 16’lık havai fişek rampası,

  • (1) adet gaz maskesi,

  • (1) adet yüz maskesi,

  • (2) adet eldiven,

  • (1) adet fular elde edilmiştir.


Bu tarz yasadışı ve provokatif amaçlı olaylarda sürekli olarak sağduyulu davranan, tahriklere kapılmayan, şiddete hiçbir zaman müracaat etmeyen ve hoş görmeyen değerli ve duyarlı Akkapı’lı vatandaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyoruz.

“Güçlü bir polis teşkilatının demokrasinin teminatı olduğu” prensibinden hareketle vatandaşlarımızın bütün temel hak ve özgürlüklerini rahatlıkla kullanabilmeleri için her türlü tedbir alınmaktadır ve alınacaktır. Bununla birlikte şiddet içerikli ve provokatif amaçlı, huzur ve güven ortamını, kamu düzenini bozacak hiçbir eylem ve organizasyona da yasal görev ve ödevler doğrultusunda kesinlikle müsaade edilmeyecektir.        “



1

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

2

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

3

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

4

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

5

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR