Tarih: 01.11.2012 20:07

Geleceğimiz hanımların ellerinde

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--Adana İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) uygulamaya koyduğu “Kızlarımız Girişimci Olsun” projesi kapsamında Paksoy Lisesi’nde toplantı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye’nin geleceğinde kadınların ekonomiye kazandırılmasının büyük önemi olduğunu vurguladı.
Kız öğrencilere öğütler veren Zihni Aldırmaz, “Sizlerin sahip olduğu olanaklar bizim gençliğimizde hayaldi. Şimdi çok iyi imkanlara sahipsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz ve bizler sizlerle kıvanç duyuyoruz. Siz gençlerin girişimci olması, hanımların da evden çıkarılıp ekonomiye kazandırılması ile kalkınmış bir ülke olabiliriz” dedi.
Gençlerin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirten Zihni Aldırmaz şöyle devam etti;
“İŞKAD kadınlarımızın, kızlarımızın girişimci olması için çok çaba harcıyor. Bu girişimlerle Türkiye’nin önü açılır. Bir anne spor yaparsa, çocuk sporu sever, ticaret yaparsa, çocuk da ticaret yapar. Hanımlar bizim için çok önemli. Sizler de ‘iş bulamayız’ diye sakın endişe etmeyin. Kurslar açılıyor, kızlar meslek sahibi yapılıyor. İmkanlar eskisine oranla çok fazla. Biz sizin öneminizi biliyoruz. Kendinize güvenin, bizler her türlü yanınızdayız. Birbirimize sahip çıkalım. Çünkü biz bize yeteriz. Önümüzde de çok iyi rehberler ve modeller var.”
İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen de, “Sizin gibi pırıl pırıl gençleri görünce içimiz açılıyor” ifadesini kullandı.
Türkiye’de kadınların her alanda geride kaldığını anlatan Türkmen, bunu tersine çevirmek için çaba harcadıklarını anlattı. Her konuda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür eden Türkmen, “Sayın Başkan söz konusu eğitim olduğunda ise bin kat daha fazla destek oluyor” şeklinde konuştu.
Paksoy Lisesi Müdürü Tülay Özer ise, okullarında böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kızların bu toplantıdan yararlanacağını umduğunu söyledi.
İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen’in katkılarından dolayı Zihni Aldırmaz’a plaket verdiği toplantıda İŞKAD üyesi ve Ekinfen Koleji Kurucusu Ferdane Bayıldıran gençlere deneyimlerini aktardı. Ferdane Bayıldıran’ın çocukluk yıllarını anlattığı sırada annesinden söz ederken duygulandığı gözlendi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —