GENELEVİNDEKİ KADINA İŞKENCE

21.08.2017 14:02:59

GENELEVİNDEKİ KADINA İŞKENCE

Adana Genelevi'nde çalışan bir kadın seks işçisnin geçtiğimiz günlerde işkenceye maruz kaldığı bildirildi..
Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Adana Genelevi'nde kayıtlı şekilde çalışan bir kadın seks işçisi, çalıştığı işletmenin sahiplerine ailesini görmek için birkaç günlük izin istediğini ifade etmiştir. İşletme sahibi ve idarecisi olan kişiler ise izin vermemiştir. Seks işçisi kadının, işletme sahibine yüklü miktarda borcu da bulunmaktadır. İzin verilmemesi üzerine seks işçisi kadın, bir müşterisi kendisini ziyaret ettiğinde, müşterisinin telefonu üzerinden 155 Polis İmdat Hattı'nı aramış ve genelev işletmecilerinin kendisini hiçbir şekilde bırakmadığını, alıkonulduğunu ifade etmiştir. Bu bilgi üzerine Adana İL Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı polisler geneleve giriş yapmış ve kadını korumaya almıştır. Mağdur alıkonulduğu genelevden çıkarılmış ve ifadesine başvurulmuştur. Mağdurun verdiği ifade sonrası, görevli polisler kendisini ailesinin yanına gidebilmesi için Adana Havalimanı'na götürmüşlerdir.
Anlaşıldığı kadarı ile mağdurun çalıştığı evin işletmecisi adına çalışan kişiler, mağduru havalimanına dek takip etmiş ve polisler gittikten sonra mağduru havalimanından zorla geneleve geri getirmişlerdir. Olayı örgütleyen ve kendisi de bir kadın olan işletmeci, alıkonulan seks işçisi kadını yanında çalışan kişilere dövdürtmüştür. Beyzbol sopaları ile ciddi şekilde darp edilen kadın seks işçisi, aldığı darbeler sonucu tuvaletini tutamamış ve olduğu yere yapmak zorunda bırakılmıştır. Mağdura failler tarafından kendi dışkısı yedirilmiştir.
Gördüğü işkence sonrası mağdur kadın seks işçisi, yine işletme sahiplerine ait olan bir köpek kulübesinin içine atılmıştır. Burada birkaç köpek tarafından ağır şekilde saldırıya uğrayan seks işçisi kadın kanlar içerisinde, yine bahsi geçen köpek kulübesinin yanındaki prefabrik bir mekana hapsedilmiştir. Burada saatlerce hapis kalan işkence mağduru kadın seks işçisinin çığlıkları sonucu yoldan geçenler emniyeti aramıştır. Gelen kolluk görevlileri işkence mağduru kadını derhal hastaneye tedavi amacıyla götürmüştür. İfadesi alınan kadın bütün detayları olabildiğince anlatmıştır. İfadede adı geçen failler soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır.
İşkence mağduru seks işçisi kadın koruma altına alınmıştır.
Kırmızı Şemsiye olarak, elimizden geldiğince ve mağdur seks işçisinin üstün çıkarlarına zarar vermemek kaydıyla, olayı takip ettiğimizi, mağdurun desteklenmesi için gereken adımların atılması amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görüştüğümüzü ifade etmek isteriz.
Kırmızı Şemsiye olarak, fail olan işletme sahiplerinin ve faillere yardımcı olan herkesin gerekli cezaları almaları için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kırmızı Şemsiye, her zaman olduğu gibi, her türlü şiddet vakasına karşı en önce seks işçilerinin yanındadır.
Kamuoyuna ve ilgili kurumlara saygıyla duyurulur.”



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA