Tarih: 23.09.2016 18:50

GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN EYLEMİ!

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--KESK Adana Şubeler Platformu Atatürk parkında 'ihraç ve açığa almalarla' ilgili eylemini sürdürüyor.
Adana Atatürk Parkı’nda her gün 18.00-19.00 saatleri arasında KESK Adana Şubeler Platformu’nun oturma eylemine CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen ve HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ile sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin il yönetimleri de destek verdi.
KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan eylem öncesi yaptığı açıklamada, ülkemizde 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ciddi acılar yaşandığına vurgu yaparak, “Tamda bu esnada demokrasi ve hukuk içerisinde ülkede bir arada birlikte yaşamayı ve darbecilerin tahrip ettiği her alandaki yaraları sarmamız gerekirken, bu süreç AKP tarafından adeta fırsat bilinerek OHAL ilanı ile birlikte muhalif kesimleri susturmaya dönük bir cadı avına dönüştürülmüştür.” dedi.
“AKP hükümetine sesleniyoruz.Hukuksuz, keyfi bir şekilde açığa alınan ve ihraç edilen arkadaşlarımız görevlerine iade edilsin!
!” diyen Tonguç Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Her dönem darbelerin ve darbecilerin karşında olmuş darbelere karşı demokrasiyi savunmuş ve savunan KESK ve Eğitim Sen den elinizi çekin.
241 yurttaşımızın yaşamına 1000 e yakın yurttaşımızın yaralanmasına sebep olan 15 Temmuz darbesini kim planladı kimler katıldı kimler destek verdi darbecilerin arkasında ki siyasi aktörler kimlerdi bunları açığa çıkart ve açıkla.
Kuruluşundan bu yana demokratik, laik ve bilimsel eğitimi savunmuş, eğitimde her türlü gericiliğe ve cemaat yapılanmasına karşı mücadele vermiş Eğitim Sen’den elini çek
İktidarınız boyunca Ülkeyi başta FETÖ olmak üzere cemaatlere teslim edenler kimler. 14 yıldır hangi Cumhurbaşkanlarınız, Başbakanlarınız, Bakanlarınız FETÖ’cü valilerin, emniyet müdürlerinin ve üst düzey bürokratların atama kararlarına imza attılar. Bu valiler, emniyet müdürleri bürokratlar KPSS ile atanmadı herhâlde.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —