Gürbulak Sınır kapısı TBMM gündeminde

12.07.2013 12:58:50

Gürbulak Sınır kapısı TBMM gündeminde

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, uluslararası taşımacılık alanında çalışan  nakliyecilerin ve şoförlerin, özellikle Türkmenistan ve Özbekistan’a  yaptıkları taşımacılıkta çok büyük zorluklarla karşılaştıkları yönünde kendilerine bilgi ve şikayetler oluştuğunu söyledi.

atillakart_chpkonyaTBMM Başkanlığına Dışişleri Bakanı  Ahmet Davutoğlu  tarafından yazılı  cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, şöyle konuştu:

“Vize başvuruları en az 2 hafta bekletildiği, araçların  Gürbulak sınır kapısında gümrük sahasında durdurulduğu,  Gümrük-Tır işlemleri yapılmadığı için mağduriyetlerin yaşandığı ifade edilmektedir. Ayrıca, ulaşılan ülkelerde de ; Polis ve Gümrük memurlarının yasa dışı taleplerine ,hakaret ve tehditlerine sıkça maruz kalındığı, aşağılandıkları dile getirilmektedir. Asayiş sorunları yaşanmaktadır.

Görüldüğü gibi; Gürbulak sınır kapısında vatandaşlarımızın hak ve hukukuna  yeterince sahip çıkılmadığı görülmektedir. Benzeri durumların daha evvelde sıkça yaşandığı bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan insanlarımızın hak ve hukukuna sahip çıkılmadığı görülmektedir.

Bu bilgi ve değerlendirmeler ışığında;

(1)Nakliyeci ve şoförlerin mağduriyetleri neden giderilmemektedir?

(2) Şikayetlerin araştırılması, gerekli tedbirlerin alınması , ilgili muhatap ülkeler nezdinde girişimlerde bulunulması için hangi çalışmalar yapılmıştır? Bugüne kadar bu çalışmalar neden sonuç vermemiştir?

 



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR