Tarih: 01.07.2013 16:43

Hakimin kararı değişir, hakemin kararı değişmez

Facebook Twitter Linked-in

hakem_kurs_adanaAdana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hakemliğin zor ancak keyifli bir uğraş olduğunu  belirterek, “Hakimin kararı değişir, ancak hakemin kararı değişmez” dedi.

Hadi, Menderes  Spor Salonu’nun konferans salonunda 198  kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Herkes İçin Futbol (HİF) aday hakem kursunda yaptığı konuşmada, uzun yıllar spor yaptığını, ayrıca eski bir futbol  hakemi olduğunu, 30 yıldır değişik kentlerde Gençlik Hizmetleri şube müdürlüğü ile il müdürlüğü yaptığını, evrensel dil olan spora hizmet ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Kursiyerleri hakemliği seçtikleri için kutlayan Hadi, Adana’da iyi sporcu, hakem, antrenör yetiştiğini ve milli takımlara farklı branşlarda yüzlerce yetenekli sporcu kazandırıldığına dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

“Hakemlik zor, ancak keyifli bir uğraş. Hakimin kararı değişir, hakemin kararı değişmez. Hakemler, 50 bin kişinin önünde, 17 uluslararası futbol oyun kuralını cesur bir şekilde uygulayarak  tarafsız maç yönetirler.  Adana her alanda marka bir kent. Burada bulunan gençler, yakın gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar. Kursun açılmasında vesile olan İl Hakem Kurulu’na ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederim.”

HAKEMLİK İNSAN YÖNETİCİLİĞİDİR”-

Eski FİFA Kokartlı Hakemlerden İlyas Ayan, etkinlikte yaptığı konuşmada,  kendi dönemlerine nazaran, şimdi hakem olmanın daha kolay olduğunu, 19 yıl üst düzeyde hakemlik yaptığını, dünyada hakemlikte en büyük kariyer olan FİFA kokartını taktığını belirtti.

Hakemlerin, dünyanın her tarafında uygulanan Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nı çok iyi bilmeleri gerektiğini, değişen kuralları yakından takip etmeleri, sağlıklarına dikkat etmeleri , fizik ve kondisyonlarının iyi olması gerektiğini kaydetti.

Hakemlerin özel yaşamlarına da özen göstermeleri gerektiğinin altını çizen Ayan, hakemliğin insan yöneticiliği olduğu da sözlerine ekledi.

Kurs yöneticisi Cahit Kum, aday hakem kursuna önceleri 600 kişinin başvurduğunu, 248 kişinin mülakata alındığını, aday hakemliğe, kriterlere uyan 198 kişinin kabul edildiğini, üniversite mezunu ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO)mezunlarının tercih edildiğini söyledi.

Kum, kursun 3 gün süreceğini ve son gün aday hakemlerin yazılı sınavlardan geçeceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, etkinliğe İl Hakem Komitesi Başkanı Serhat Mehmet Altuner, İl Hakem Kurulu üyeleri Levent Ergen, Ahmet Marsil de hazır bulundu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —