Hastaneden Hayırseverin Adını sildiler!
Manşet Haber 20.06.2013 01:41:32 0

Hastaneden Hayırseverin Adını sildiler!

Hastaneden Hayırseverin Adını sildiler!

Sağlık müdürlüğü neden sessiz?

abdullah_tekin_hastanesi18,5 dönümlük tarlalarını babaları Abdullah Tekin adını yaşatmak amacıyla Sağlık Bakanlığı'na veren Tekin Ailesi hak arayışlarını sürdürüyor...

Karataş Devlet Hastanesi arazisini hibe yolu ile Sağlık Bakanlığına verdiklerini açıklayan aile bireyleri, 'Bakanlık ile aramızda protokol var... O protokole göre tek isteğimiz hastaneye merhum babamız Abdullah Tekin'in adının verilmesiydi... Buna önce uyuldu, sonra hiç bir açıklama yapılmadan kaldırıldı... Böyle bir şey olabilir mi? Yapılan protokole uymamak etik midir? Karataş Hastanesi'ne merhum babamız Abdullah Tekin adının verilmesi kime ne zarar verdi de kaldırıldı? Bunun açıklanması gerekir... Birileri, bizleri ve kamuoyunu aydınlatır mı diye bekledik... Olmadı, boş bekledik... Bağışladığımız araziyi para ile alamazsınız... Gözümüzü kırpmadık, helali hoş olsun dedik... Attığımız adımın karşılığı bu mu olmalı?' Şeklinde konuştular.

'BU ANLAYIŞA KİMSE ARSA VERMEZ'

Samimiyetin 'hibe' noktasında çok önemli olduğunu belirten Turgut Tekin, sorunun daha da büyümemesi için Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin Sağlık Bakanlığı nezdinde nihai karar vermesi gerektiğinin altını çizdi ve bu konuda şunları söyledi, 'Oturup konuştuk, anlaştık, resmi yolla da akde bağladık... Tekrar ediyorum, 18, 5 dönümlük arazimizi hibe ederken, Sağlık Bakanlığı'ndan merhum babamızın adının yaşatılması talebinde bulunduk... Hastane bittiğinde merhum  babamızın adının olduğu tabela gerek hastaneye ve gerekse Karataş'ın girişine asıldı... Sonra bir sabah kalktık, tabelanın değiştirildiğini gördük... Acaba yanlışlıkla mı oldu? diye düşündük... Araştırdık, olmadığını anlayınca da üzüldük... Çok açık olarak belirtmek isterim ki, bu anlayışa kimse amenna da demez, bir karış toprağını da vermez... Gereken yapılsın ve bu büyük hatadan bir an önce dönülsün.'(Kaynak Günaydın Adana Gazetesi)

YAZARLAR

26.7° / 14.1°