Tarih: 19.05.2020 00:50

HATİMOĞULLARI’NDAN ADANA BAROSU’NA “DESTEK” ZİYARETİ

Facebook Twitter Linked-in







HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile HDP Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyelerimi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, baroları ve meslek odalarının yapılarını, seçim sistemini değiştirme ve etkisizleştirilmeye yönelik yasa değişikliğine ilişkin çalışmanın karşısında olduklarını ifade ettiler.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından Koronavirüs (Covid-19) salgının pandemi ilan edilmesi nedeniyle Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuklarıyla izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.
Başkan Yardımcısı Av.Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Leyla Karakaş, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av.Funda Buyruk’un da  hazır bulunduğu ziyarette Baro Başkanı Av. Veli Küçük, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile güncel ve mesleki konularda değerlendirmelerde bulundu.
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Barolar ve avukatlar bu toplumun vicdanını temsil etmektedir Bugün sizlerle dayanışma ruhunu pekiştirmek için buradayım. Barolar susarsa maalesef toplum ve yurttaş susar. Siyasi iktidar kültürel rejimini daha da derinleştirmenin planlarını yapıyor. Pandemi sürecini de bu konular için altın bir süreç gibi görmektedir.” dedi.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ne yazık ki tek adam dayatmasının yaşandığı bir anlayışın hakim kılındığı süreçten geçtiklerini belirterek, “Var olan kazanımları geriye götürme çabaları var. Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu kadar mantıksız ve demokrasi dışı uygulama girişimi olamaz. Demokrasilerin en üst düzeyde yaşandığı kurumlar barolardır. Rehavete kapılmayacağız. Gerekirse tüm avukatları Meclis’e çağıracağız, alanlara ineceğiz. Bu süreçte sesimizin daha gür çıkmalı ve daha etkin olmak zorundayız. Sizlerin de bizlere vereceğiniz destek çok önemli ve kıymetli” diye konuştu





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —