Tarih: 10.03.2014 21:01

Hayvan Severlerden Oy Yok!

Facebook Twitter Linked-in

citirik_yildirimDoğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO)  Adana ve Osmaniye illeri büyükşehir  ve tüm ilçe belediyelerinde ‘’Hayvanların Yaşam Hakkını Tanımayan Adaylara Oy Yok!' kampanyası başlattı.

DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık   ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yıldırım

Bugün başlayan kampanyanın 29 Mart 2014 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, şöyle konuştular:

“Kampanya kapsamında, il ve ilçe belediye başkan adayları ile görüşülüp hayvan hakları konusunda genel bilgilendirme yapılarak talepler kendilerine iletilecek. Başkan olarak seçildikleri takdirde, gerek barınaklar ve gerekse kısırlaştırma ve rehabilitasyon konusundaki projeleri öğrenilecek. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu maalesef şimdiye kadar belediyelerce yeterince uygulanmadı. İlçe belediyelerinin çoğunun hala daha kısırlaştırma merkezleri yok. Sokaklarda ki sahipsiz hayvan sayısının kontrol altına alınması ancak kısırlaştırma ile mümkündür.

Kısırlaştırmanın köy ve beldeleri de kapsayacak şekilde seferberlik halinde yapılmasının önemi anlatılacak. Ayrıca, hayvanlar için vakıflar kuran atalarımızın merhamet ve şefkat çerçevesinde yaptıkları bu güzel çalışmaların günümüzde de belediyelerce sürdürülmesi, şiddetin 12 yaşa indiği toplum yapısı için de önem taşımaktadır. Belediyeleri yeni dönemde at ve eşek gibi yük hayvanları da dahil olmak üzere mağdur hayvanlar için bakımevleri oluşturmaları talep edilecek. Sokaklarda hayvan besleyen ve maddi durumu müsait olmayan gönüllülere mama desteği sağlamaları talep edilecek.  Adaylara ayrıca DOHAYKO nun mevzuat ve yasalar çerçevesinde hazırlanmış olan taleplerini içeren çalışma sunulacak. Seçilen belediye başkanlarına her 3 ayda bir 'Hayvan Hakları Karnesi' ile yapacakları hayvan hakları hizmetlerinin puanlanıp değerlendirilerek topluma duyurulacağı da bildirilecek.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —