HDP: İfade Özgürlüğünü Önemsiyoruz

17.04.2015 09:38:02

HDP: İfade Özgürlüğünü Önemsiyoruz

hdp_cgc_ziyaretHDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan ve Feride Peynirci ÇGC’yi ziyaret etti.

HDP’den yapılan açıklamaya göre, 40’ıncı yılını kutlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yapılan ziyarette HDP Adana Milletvekili Adayları düşünce ve ifade özgürlünü kayıtsız şartsız önemsediklerini dile getirdiler. Meral Danış Beştaş, basına yönelik baskıların kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi. Basında ciddi bir algı operasyonu yürütüldüğünü ifade eden Beştaş, Kabataş olayında ve yakın zamanda Ağrı’daki çatışmada yaşananların en akılda kalanlar olduğunu ifade etti.

HDP’nin barış sürecinin devam etmesini istediğini kaydeden Rıdvan Turan, AKP’nin 12 yıllık iktidarı sürecinde neye el attıysa geriye götürdüğünü belirterek bunu en ağır hisseden illerden birinin Adana olduğunu ifade etti. Adana’nın işsizlikte ilk sıralarda yer aldığını belirten Turan, genç işsizliğin de Adana’nın önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek işçilerin önünü açacak demokratikleşme programı ile bu sorunları açacaklarını ifade etti.  HDP’nin Türkiye’nin sigortası konumunda olduğunu ifade eden Vedat Özkan, HDP’nin yüzde on barajını aşarak meclise girmesi durumunda AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını söyledi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Baştuğ, adaylara çalışmalarında başarılar diledi.



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA