Tarih: 08.04.2021 22:50

“HER ŞEY, ÇOK GÜZEL OLUR mu???”

Facebook Twitter Linked-in

Adana’da 1990-1994 yılları arasında kurulan ve halk tarafından benimsenen Mavi Marketler zincirinin kurulmasında önemli katkısı olan Ersan Işıksoy, CHP’li belediyelere mavi marketler benzeri marketler konusunda çnerilerde bulundu. CHP Liseri Kılıçdaroğlu’nun Sinap’ta bir muhtarla ilgili konuşmasını da yazısına alan Ersan Işıksoy sosyal medya hesabından paylaşımı şöyle:

“HER ŞEY, ÇOK GÜZEL OLUR mu???”

Bu gün (Nisan, 08, 2021) Sinop’ta, CHP’nin muhtarlarla yaptığı toplantıda, 6 dönemdir köy muhtarlığı yapan kişi, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Artık, biz köyde tarım yapamıyoruz. Sinop Belediyesi köye gelip, bize yardımcı olsa.
Sera yapsak, açık tarla yapsak. Üretsek, satsak, karnımızı doyursak” dedi.
İşte, bu !!!
Belediyeler, özellikle küçük çiftçiye-yoksul köylüye, yardımcı olsa
Onlara, Üretim Kooperatifleri kurdursa.
Tohum-fidan, fide, gübre, vb., bedelsiz dağıtsa.
Belediyeler, kuracağı Halk Marketler’le“satınalma garantili-sözleşmeli üretim” yaptırsa. Aracısız, doğrudan üreticilerden,
*sebze-meyve-bakliyat/canlı hayvan/yumurta/süt satın alıp, *ekonomik fiyatlarla, yurttaşlara perakende, *esnafa (bakkal-büfe-manav-semt pazarı esnafı-kasap-vb.), toptan satsa:
1)Halk Marketler, Küçük Çiftçinin-Yoksul Köylünün, gelirlerini artırıp,
YOKSULLUĞU azaltsa,
2)Halk Marketler çalışanlarıyla, “DOĞRUDAN” istihdamı; çiftçinin-köylünün yanlarında çalıştıracaklarıyla ve kendileriyle, “DOLAYLI” istihdamı çoğaltıp, İŞSİZLİKLE mücadele edilse,
3)Halk Marketler, aracısız-doğrudan üreticiden alıp, ekonomik fiyatlarla sattığı için, PAHALILIKLA mücadele edilse,
“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUR” işte …






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —