Horzum Yaylası ilaçlanıyor

15.06.2016 01:09:42

Horzum Yaylası ilaçlanıyor

horzum_ilaclaniyor (1)Kozan Belediyesi, yaz aylarında yaylalarda sürdürdüğü ot temizliği ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına Horzum yaylasında başladı.

Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında yoğun nüfus artışının yaşandığı Horzum yaylasında cadde ve sokak kenarlarında görüntü engelleyen ağaç dallarını budayarak, artan hava sıcakları sonucu büyüyen ve kuruyan otların kesimini yaptı. Yaz aylarının sıcak günlerinde muhtemel yangın riskini azaltmak ve sürüngenlerin artmasını önlemek amacıyla ağaçlık alanlardaki otları kesen ekipler, çevrede temizlik yaptı. Kozan Belediyesi ilaçlama ekibi ise ot temizliği yapılan bölgelerde, dere yataklarında, kamu kurumlarının bahçelerinde ve evlerde haşere ve böceklere karşı ilaçlama çalışması başlattı.horzum_ilaclaniyor

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk haziran ayı ortalarından itibaren ilçe merkezinden başlayacak göçler öncesinde çevre temizliği ve ilaçlama yapılan Horzum yaylasını sezona hazır hale getirdiklerini ifade etti. Şubat ayında ilçe merkezinde başlatılan larva ile mücadele çalışmalarını hatırlatan Başkan Öztürk, ilaçlama çalışmalarının yaz ayları boyunca ilçe merkeziyle beraber tüm yayla ve köylerde aralıksız yürütüleceğini söyledi. Öztürk yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Kozan Belediyesi olarak yaylacı vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir yaz geçirmeleri için çalışmalarımıza Horzum yaylamızdan başladık. Geçtiğimiz yıl Şantiye Şefliği ekiplerimiz Horzum’daki tüm sokakları elden geçirerek asfalt ile kaplamış ve ulaşım sorununu ortadan kaldırmıştı. Bu yılsa sezon başlamadan önce zararlı böcek ve haşerata karşı ilaçlama ve ot temizliği çalışması başlattık. Ormanlık alanda sık görülebilecek sürüngen ve kene gibi zararlılar için ekiplerimizi Horzum yaylasına sevk ettik. Kozan Belediyesi olarak yaylacılarımızın iyi bir tatil dönemi geçirmeleri için tüm yaylalarımızda da bakım-onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Amacımız yaylacılarımızın güven içerisinde huzurlu bir yayla sezonu geçirmelerini sağlamak”

İlaçlama çalışmalarının gün içerisinde zemin ilaçlaması gece ise uçkun ile mücadele şeklinde gün boyu devam ettiğini belirten belediye yetkilileri, çalışmaların ilçe merkezi ve tüm kırsal mahallelerde sonbahara kadar devam edeceğini söyledi.



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA