Horzum Yaylasında Lezzetler Yarıştı

10.08.2015 14:10:25

Horzum Yaylasında Lezzetler Yarıştı

horzum_ yaylasında _yemekler_yaristi (2)Kozan’ın Horzum yaylasında Kozan Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) işbirliği ile geleneksel yemek yarışması düzenlendi.

Horzum Yaylasında bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen yemek yarışmasına katılan yarışmacıların hazırladığı çorba, yemek ve tatlılar jüri karşısına çıktı.

Kozan 1. Noter temsilcisi Fikret Karaoğlu huzurunda gerçekleştirilen yarışmaya, ana yemek kategorisinde 19, çorba kategorisinde 14 ve tatlı kategorisinde 9 olmak üzere 42 yarışmacı katıldı.

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir ödül töreni ile sonuçları açıklanacak yarışmada dereceye girecek kategori birincilerine tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın ile KOZVAK Özel Ödülünü kazananlara çeşitli hediyeler verileceği belirtildi.

KOZVAK Yönetim Kurulu üyeleri, yarışmacılara ilgi ve emekleri için teşekkür ederken, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ten ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den büyük destek gördüklerini, organizasyon boyunca belediye çalışanları ile KOZVAK gönüllülerinin çok özverili bir çalışma yürüttüklerini belirttiler.

Belediye Başkanı Musa Öztürk ise yöresel yemeklerin kültürün ve sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, yöresel yemeklerin unutulmaması ve gelecek nesiller tarafından da bilinmesi için benzer etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Öte yandan Kozan Belediyesi, yarışmanın ödül töreninin de birlikte gerçekleştirileceğini duyurduğu 15 Ağustos da düzenlenmesi planlanan Haluk Levent konserinin ise son günlerde artan terör olayları ve verilen şehitler sebebiyle iptal edildiği bildirdi.horzum_ yaylasında _yemekler_yaristi (1)



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA