Tarih: 28.03.2016 21:02

“Hukukçular Balosu” İptal

Facebook Twitter Linked-in

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde yer alan “Hukukçular Balosu”nu iptal edildiğini bildirdi.

mengucek_gazi_citirikAdana Barosu Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda kararın oybirliği ile alındığını ifade eden Av. Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin içinden geçtiği kaos, kargaşa, bunalım, yönetimdeki istikrarsızlık, toplumsal barış ve huzur ortamının tesis edilememesi, dış politikada izlenen öngörüsüz, maceracı, yayılmacı anlayış sonucunda ülkemizin sınırlarının yolgeçen hanına dönüşmesi, terör örgütlerinin de yurdumuzda yuvalanması sonucunda binlerce insanımızı katliamlarda bombalı saldırılarda yitirmenin üzüntüsü içerisindeyiz”

“UYGUN DEĞİL”

Av. Çıtırık, kan, gözyaşı ve acıların eksilmeksizin devam ettiği böylesi bir  dönemde, ülkemizde bazı etkinlikleri yapabilmenin koşullarının ortadan kalktığını vurgulayarak, “Bu nedenle Baro’muzun gelenekselleşmiş, mesleki aidiyet ve dayanışma duygularını pekiştiren “Hukukçular Balosu”nu yapmamızın uygun olmayacağı görüşü hakim olmuş ve oybirliği ile iptali kararlaştırılmıştır”dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —