HÜSEYİN GÖÇMEN,  SARIÇAM’DA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR
SİYASET 26.03.2024 09:13:00 0

HÜSEYİN GÖÇMEN, SARIÇAM’DA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR

Sarıçam CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen’e bir destek te Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’den geldi. Şevkin, Hüseyin Göçmen’in seçimi kazanarak Sarıçam’da yepyeni bir dönem başlatacağını söyledi.

Sarıçam CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen’e bir destek te Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’den geldi.   Şevkin, Hüseyin Göçmen’in seçimi kazanarak Sarıçam’da yepyeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Sarıçam’da doğup büyüyen, inşaat şirketi yöneticiliği ve çiftçilikle uğraşarak hem üretim yapan hem de istihdam sağlayan Hüseyin Göçmen’in Sarıçam Belediye Başkanlığı’na yakışacağını vurgulayan Dr. Şevkin, bu kapsamda ilçeyi adım adım dolaştı.
Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen, belediye meclis üyesi adayları,  ilçe örgütü üyeleri gönüllü ordusuyla Sezai Karakoç Bulvarı, Elif Su Mahallesi, Çiçekli, Karayusuflu, Tülüler ve Şarıklı köylerinde esnaf ve sanatkar, çiftçi ve üreticilerle buluştu. CHP Milletvekili Şevkin, “Sarıçam merkezde vatandaşı toz toprak, yağmur çamurla baş başa bırakanlar, köylerdeki çiftçiyi, köylüyü tamamen unutanlara karşı, halkımız 31 Mart’ta Başkan Adayımız Hüseyin Göçmen etrafında kenetlenecek” dedi.


VATANDAŞ DERT KÜPÜ!
Hükümetin işçiyi, emekliyi, köylüyü unuttuğunu, Sarıçam Belediyesi’nin de vatandaşın derdinden uzak bir görüntü sergilediğini belirten Dr. Şevkin, köylerdeki emekli vatandaşların sorunlarını da dinledi. 
Emeklinin halinin perişan olduğunu belirten Dr. Şevkin, “En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Emeklinin hali perişan. Bu parayla insanlar ne yapacak?” diye sordu. Dr. Şevkin’e dert yanan Karayusuflu köylülerinden 68 yaşındaki bir teyze, “Hiçbir şey alamıyorum. Torunlarım babamla anneme hiç harçlık yok mu? Diyor. Üzülüyorum. Bayram da geliyor. Eşim 70 yaşında. Herhangi bir aylığı da yok. 65 yaş aylığı da vermiyorlar. Benim eşim de alsın. Bunu gündeme getirin. Para yetmiyor” diye konuştu.
HÜSEYİN GÖÇMEN, EMEKLİLERLE İLGİLİ PROJE ÜRETECEK
Sarıçam’da 69 mahallenin tamamında emeklilerin sorunlarıyla karşılaştığını belirten CHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Hüseyin Göçmen ise dikkat çeken bir konuyu dile getirdi. Göçmen, “Yerel yönetimler olarak teyzelerimize, amcalarımıza destek olmamız gerekiyor. Yaş almış, emekli vatandaşlarımızla ilgili proje üretmemiz gerekiyor. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren emeklilerimizi göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz” dedi.


“SARIÇAM’DA YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”
Sarıçam’da vatandaşın parasını çarçur edenlere ‘dur’ diyeceklerini ifade eden Başkan Adayı Göçmen, “İlçemizde esnaf ve sanatkarlarımız için, çocuklarımız için, kadınlar, üreticiler, çiftçiler ve öğrenciler için ayrı ayrı çalışmalarımız, projelerimiz ve desteklerimiz olacak. Halkımızın vergileriyle oluşan belediye bütçesini şeffaf, adil ve verimli kullanacağız. Sarıçam’ın sokaklarında büyümüş, hayatı bu ilçede geçen, işyeri olan, çiftçilik yapan bir insan olarak hemşehrilerimin sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Dolayısıyla çözümün adresi de biz olacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’la sır sırta verip Sarıçam’ın geri kalmışlığına son vereceğiz. Vatandaşın sorunlarını görmezden gelenlerin görev süresi dolmuştur. Sarıçam Belediyesi’nde 1 Nisan sabahından itibaren yepyeni bir dönem başlayacak” diye konuştu.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°