Tarih: 27.10.2020 00:11

İADE- İ ZİYARETLER!

Facebook Twitter Linked-in

Şehrin yıllarca konuştuğu bir konudur Şehir birlikteliği. Kim yapacak bu birlikteliği? halkın arasında zaten birliktelik var, orada sorun yok.

Fakat benim demek istediğim siyasiler arasında olması gereken birliktelik. Eğer bu şehirde bir gün bu birliktelik sağlanırsa kesin söylüyorum Adana Yine eski günlerine çok hızlı döner. Yani her şeyin müsebbibi Siyasiler mi?

Konu malum,

Geçen haftalarda programlı olmayan ziyaretler gerçekleşti, Önce Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay’ı ziyaret etti. Ne var bunda diyenler için az sabredin. Programlı değil dedim, dahası Akay bunu medyaya Bülten olarak ta geçmedi! Sadece Facebook sayfasında bir kaç resim gördük. Neydi bu ziyaretin sebebi? Sanmıyorum o değindiğimiz Adana birlikteliğinin fotoğrafı. Bir rivayete göre Akif Kemal Akay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Meclis içinde Akay’ın geçirmek istediği kararlara zorluk çıkarttırması. O nasıl oluyor derseniz, Seyhan Meclisi için CHP ön seçim yapmıştı, orada sıralamaya girenlerin hepsi Ulaş Toros Tarafından yönlendirilen kişilerdi. Ulaş Toros Kim? Zeydan Karalar’ın has adamı diyelim, manzara böyle olunca Görevden alınan Ulaş Toros bunun altında kalır mı? kendine yakın meclis üyelerini harekete geçirmişti. Hal böyle olunca Akay da daha önce görevde olan bu kişilerin yaptığı yanlışların belgesini Mehmet Ay’a götürdü iddiaları ayyuka çıkmıştı. Bunu duyan Zeydan Karalar apar topar AK Parti il binasını ziyaret ettiği iddialarına bu dönemde geldi. Şimdi kara tablo çizmeye çok meraklısın diyenler için neden aynı gün ve hemen akabinde gelişti bu ziyaretler? Açıklamalar nezaket ziyareti diye geçti, ama ben inanmıyorum bu düşünceye.

Şimdi burada Mehmet Ay bunun neresinde derseniz Oyun kuran bir İl Başkanı diyebilirisiniz. Bundan iki önceki İl Başkanları Şerif Güler zaten “suya sabuna” dokunmayan bir kişiliğe sahipti. Fikret Yeni ise Gazetecilerle uğraşmaktan görevini yapamamıştı. Şimdi Mehmet Ay Genel Merkezle iyi diyalogları karşısında Adana için iyi şeyler koparmıştı, en önemlisi Devlet Bahçeli köprüsünün yapımını 530 Milyon ödenekle üzerine alması Adana için güzel günlerin göstergesidir. Yani Mehmet Ay, Belediye üzerinde etki alanı yaratınca CHP’li Belediyeler de sonucu orada kazanma düşüncesine girmişler. Hal böyle olunca; Bu iki Başkan aralarındaki sorunu nasıl çözmenin yolunu AK Parti il Başkanında bulmuşlar. Bence bu iade-i ziyaret değildir, sorunları çözmek için gidilen bir yerdir.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —