İhracatın yıldızlarına ödül
Manşet Haber 5.02.2013 17:05:10 0

İhracatın yıldızlarına ödül

İhracatın yıldızlarına ödül

Adana(Ulus)--Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen törenle  'İhracatının Yıldızları' na ödülleri Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik' tarafından verildi.

ihracat_odulHilton Oteli'nde düzenlenen törende konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin şu an ihracatta önemli oranda gelir sağlayan bir ülke haline geldiğini söyledi.Ocak ayında ihracatın geçen yıla göre yüzde 5,6 artışla 11 milyar 25 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Ekonomi Bakanı Çağlayan, 'İhracatta durmak yok, yola devam diyoruz. Bu gösteriyor ki biz 2013 yılı sonu geldiğinde 160 milyar doları da geçeceğiz' dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, 2023 yılı hedeflerini anlatarak, siyasi ve ekonomik istikrarın devam ettiği sürece 500 milyar dolar mal ihracat hedefinin 2023'ten de önce yakalanabileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, Adana'da üst üste iki toplantı gerçekleştirdiklerini, her ikisinin de başarı öyküsü özelliği taşıdığını, bu başarıyı paylaşmak üzere kente geldiklerini belirtti.

Toplantının ekonomiye, bölge turizmine, kültürel değerlere katkı sağlayan sonuçlar doğuracağını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, 'Sanayicinin, üretim yapan insanın her zaman hayatta karşı karşıya olduğu bir sınav vardır. Hayat bir şekilde önlerine sürekli zorluklar getirir, onlar o zorlukları aşarlar, dünyanın pek çok yerindeki mücadeleden daha fazla mücadele verirler. Sanayicilik, üretim yapmak bir iş değildir, bir hayat tarzıdır, bir tutkudur. Kendi şehrine daha çok katkıda bulunmak için insanın yaşadığı bir tutkudur. Bu tutkuyu sürekli olarak daha ileri taşımak için yarış içindedirler.' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Adana'da ihracatçılar sıralamasında dereceye giren firmalara ödülleri Bakan Çağlayan ve Çelik tarafından verildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°