İŞKAD Ak Parti ziyaretinde

18.10.2012 10:37:07

İŞKAD Ak Parti ziyaretinde

Adana(Ulus)-- İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’yı ziyaret etti.
Adana’nın ülkemizin en önde gelen kentlerinden biri olmasına rağmen ekonomi, kültür-sanat ve sporda istenen seviyeye gelemediğini belirten Av. Türkmen, Vali Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere belediyeler, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının diyalog halinde olmasının önemine dikkat çekti.
Adana’daki kadınların her geçen gün iş dünyasına daha çok katkı koyduğunu ve her alanda yönetici olma hedefiyle çaba gösterdiğini ifade eden Av. Türkmen, odalar, borsa, belediyeler ve kamu kurum-kuruluşlarında daha çok kadın olması gerektiğini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ise AK Parti iktidarının kadınlara pozitif ayrımcılık getirerek birçok kazanım elde etmelerini sağladığını söyledi.
Yağcı, “Kadınlarımız siyasete fazla ilgi duymuyorlar. Onun için de siyaset yapan kadın sayısı az. Hâlbuki erkekler hemen her ortamda ya siyaset konuşur yâda futbol. Kadınlarımızı ise adeta ite kaka siyasete dahil ediyoruz. Kadınlarımızın son yıllarda bu alandaki etkinliği, AK Parti ile daha da artmıştır. Adana’daki belediye ve il genel meclislerinde toplam 10 kadın üyemiz bulunuyor. Bu sayı ile en çok kadın meclis üyesi olan parti AK Parti’dir. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kadınlara uygulanan şiddetin azaltılması hatta tamamen bitirilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Şiddet gören kadınların polisten anında yardım isteyebilmesini sağlayacak 'panik butonu'nu uygulamaya koymanın hazırlığını yapıyorlar. Bakanlığımız, sinyalizasyon sistemine 'panik ikonları'nı da dâhil edecek” diye konuştu.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI