İşkur’dan Enerjisa’ya istihdam ödülü
Manşet Haber 26.12.2015 18:55:43 0

İşkur’dan Enerjisa’ya istihdam ödülü

İşkur’dan Enerjisa’ya istihdam ödülü

iskur_enerjisaMersin İŞKUR’un düzenlediği “İstihdamın Enleri” ödülleri sahiplerini buldu. Enerjisa, 2015 yılında işbaşı eğitim programlarından en çok yararlanan iki firmadan biri oldu.

Üç dağıtım bölgesinde, 14 ilde yaklaşık 20 milyon nüfusu elektrik enerjisi ile buluşturan Türkiye’nin lider ve öncü enerji şirketi Enerjisa, Mersin İŞKUR tarafından ödüllendirildi. Mersin İŞKUR tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı kapsamında düzenlenen “İstihdamın Enleri” ödülleri sahiplerini buldu. Enerjisa’nın elektrik dağıtım şirketlerinden, Toroslar EDAŞ 2015 yılında işbaşı eğitim programlarından en çok yararlanan iki firmadan biri oldu.

Toroslar EDAŞ, Mersin İŞKUR ile birlikte, 2015 yılı boyunca düzenlemiş olduğu 3 işbaşı eğitim programından, 42 kursiyeri mezun ederek ödüle layık görüldü.

Toroslar EDAŞ adına ödülü, İnsan Kaynakları Müdürü Işılay Yüksel Eratay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan’ın elinden aldı. Törene, Mersin Vali Vekili Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin iş dünyasının temsilcileri, iş arayanlar, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri katıldı.

İşbaşı Eğitim Programı nedir?

İşbaşı Eğitim Programı, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin, Kurum’a kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlayan, bir mesleği işbaşında öğrendikleri programlardır.

Program ile, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasını amaçlıyor. Ayrıca, nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunuyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°