İŞLERİNE SON VERİLEN 4B’Lİ SÖZLEŞMELİ DAVAYI KAZANDI MI?

12.06.2020 14:37:29

İŞLERİNE SON VERİLEN 4B’Lİ SÖZLEŞMELİ DAVAYI KAZANDI MI?






Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen 4B’li sözleşmeli personeller için açılan ilk davayı kazandıklarını açıkladı.





Türkiye Kamu-Sen üyesi adına açılan davaların hukukun üstünlüğü ilkesine göre nihayete ereceğini ve hukukun herkes için bağlayıcı olacağını söylediklerini hatırlatan Girgeç, “Adana Büyükşehir Belediyesi’nde iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen 4B’li sözleşmeli personellerimizin adına açtığımız ilk davayı kazandık. Biz, mücadelemizi Türkiye Kamu-Sen’e yakışır şekilde, hak ve hukuk içerisinde vereceğimizi.” dedi.





Açtıkları dava ile ilgili ayrıntıya yer vermeyen, davanın hangi mahkemede açılıp kazanıldığını da belirtmeyen Girgeç, yazılı açıklamasında, “Yargı kararı olmasına rağmen mağdur edilen yöneticilerimizin durumu hakkında mücadelemiz hukuki zeminde devam ediyor. Süreci yakindan takip ediyoruz. Sözleşmeli personellerimize yönelik kadro verilmesi süreci ayrı bir mücadeleyi; iş akitleri haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilen sözleşmeli personellerimiz içinse verilmesi gereken hukuki mücadele başka bir süreci gerektirmektedir. Bu mücadeleler içerisinde izlenilmesi gereken yol, hukuki zemine uygun bir şekilde sürdürülmektedir” ifadelerine yer verdi.




1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA