İSRAİL’İN TRT ARAPÇA EKİBİ SALDIRISINA KINAMA
MEDYA 12.04.2024 18:57:00 0

İSRAİL’İN TRT ARAPÇA EKİBİ SALDIRISINA KINAMA

TGC: İsrail’in TRT ekibini hedef alan insanlık ve hukuk dışı bu saldırısını kınıyoruz.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu İsrail’in TRT Arapça ekibine yönelik saldırısını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

 “Gazetecilere yönelik saldırılar uluslararası hukukun hiçe sayılması anlamına gelir ve savaş suçu kapsamındadır.

Ancak savaş ve çatışma bölgelerine giden gazetecilerin can güvenlikleri her gün biraz daha tehlikeye girmektedir. Bu konuda gazetecilerin evrensel kriterlere göre dokunulmazlığı olması gerekirken, çatışmacı taraflar gazetecilere can ve çalışma güvenliği sağlamak yerine çoğu zaman özellikle hedef almaktadır.

Bunun en sıcak örneği İsrail’in Gazze’ye saldırılarını dünyayla paylaşan muhabir ve kameramanlara yönelik sistematik şiddetidir.

Son olarak Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arapça ekibinin aracı İsrail ordusu tarafından hedef alındı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı. TRT Arapça muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu. Saldırıda hedef alınan TRT ekibine ‘geçmiş olsun’ diyoruz. İsrail’in TRT ekibini hedef alan insanlık ve hukuk dışı bu saldırısını kınıyoruz.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°