İŞTE ŞEHİR HASTANESİNDE
Manşet Haber 22.11.2017 18:41:53 0

İŞTE ŞEHİR HASTANESİNDE 'DÖNER' GERÇEĞİ!

İŞTE ŞEHİR HASTANESİNDE 'DÖNER' GERÇEĞİ!

www.adanaulus.com’un gündeme getirdiği Adana Şehir Hastanesi’nde başta doktor olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının döner sorunu yerel gazetelerin manşetine taşındı. Çukurova Barış Gazetesi 1550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire ve asistanların adeta ayağa kalktığına dikkat çekerek “DÖNER SERMAYE İSYANI” manşeti ile çıktı.
Çukurova Barış Gazetesi’nin konuyla ilgili haberi şöyle:saglik_soner
Adana’nın sağlık sorununu çözmek amacıyla inşa edilerek hizmete giren Şehir Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire ve asistanlara verilen döner sermaye parasının sıkıntısı çalışanları adeta isyan ettirdi.
ŞARTLAR AĞIR, PARA YOK!
Bir aylık çalışma performansına göre Şehir Hastanesi’ndeki doktorlara bin 500 lira, hemşirelere sıfır lira ve asistanlara ise 50 lira döner sermaye verildi. Oysaki Şehir Hastanesi’ne atanmadan önce aynı doktorlar çalıştıkları hastanede 7 bin lira, hemşireler bin 500 lira, asistanlar ise bin 700 lira civarında döner sermaye parası alıyorlardı. Çalışma şartları ağırlaşan sağlık personelleri, döner sermayenin azlığı nedeniyle isyan etme noktasına geldiler.
BAKANLIK VERGİ KESİNTİSİNİ AŞAĞIYA ÇEKİYOR
Ek ödemeler noktasında isyan eden personeller sıkıntılarını idareye ilettiler. İdarenin özel sektör anlayışı ile hareket ederek ‘verilecek para ancak bu kadar’ yanıtı ile karşılaşan doktor, hemşire ve asistanların bu sıkıntısı Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Sağlık Bakanlığı, sadece bu aya istinaden hastanenin gelirlerinden alınan yüzde 15’lik vergi kesinti kalemini yüzde 1’e indirip aradaki farkı personele dağıtma kararı aldı. Bu kararın hayata geçmesi içinde bakanlık onayı gerekiyor.
KEŞKE ESKİ HASTANEMİZDE KALMIŞ OLSAYDIK
Hastanede görev alan personel, kendilerinin Şehir Hastanesi’ne gelmeden önce daha az kapasiteli hastanelerde çalıştıklarını ve döner sermaye adına daha yüksek paralar aldıklarını belirterek ‘biz ne yapar isek yapalım özel sektör bize döner sermaye vermeyecek. Bu da adaletsizliği ortaya çıkarıyor. Normal devlet hastanesinde kalıp buraya gelmeseydik daha yüksek ücretler alıyorduk. Halimizden memnun değiliz. Bizden daha fazla performans beklemesinler’ diyerek adeta isyan ediyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°