Tarih: 08.02.2013 13:53

Kaçak tarihi eserler müzede

Facebook Twitter Linked-in

jandarma_teserAdana’da jandarma ekiplerinin operasyonunda ele geçirilen sikke, mühür, süs eşyası ve ok uçlarının da bulunduğu tarihi eserler Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Adana ve Ceyhan jandarma ekipleri Tatarlı Köyünde oturan K.Ü. isimli şahsın evinde kaçak kazı sonucu elde edilmiş tarihi nitelikte malzeme bulundurduğu duyumunun alınması üzerine, evinde arama yapıldı. Şüpheli K.Ü.’nün evinde yapılan aramalarda tarihi nitelikte olan 77 eski para, 2 eski madeni mühür, 16 eski süs eşyası obje, 36 eski metal eşya, 1 adet eski ok ucu ele geçirildi. Şüphelide bir adet de ruhsatsız tabanca elegeçiren jandarma, bu silahın da çalıntı olduğunu belirledi. Bu arada tarihi eserlerle birlikte 1 adet çift kırma ruhsatsız av tüfeği,1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 2 adet tarihi eşya arama dedektörü ve kulaklığı ele geçirildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamada, ele geçirilen tarihi eserlerin Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildiği, ruhsatsız tabanca, av tüfekleri, mühimmat ve arama dedektörlerinin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile muhafaza altına alındığı, şüpheli K.Ü.’nin ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —