Tarih: 14.03.2013 19:49

Kadın çiftçiler yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Adana'da, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nda 10 kadın çiftçi birincilik için yarıştı.

kadin_ciftciGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması' Adana il finali TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, günümüzde çiftçilerin her türlü teknik bilgiyle donatılmasının bakanlığın en öncelikli konularından birisi olduğu söyledi. Aygül, sadece erkek çiftçilerin değil, aynı zamanda kadın çiftçilerin de güncel bilgilerle donatılarak Türk tarımının hak ettiği yere daha kısa sürede ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Çukurova, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Saimbeyli, Sarıçam, Kozan ve Yumurtalık ilçelerinden toplam 10 kadın çiftçinin katıldığı yarışma, 3 jüri üyesi eşliğinde başladı.

Oldukça çekişmeli geçen ve 15 sorunun sorulduğu yarışmada Saimbeyli ilçesinden Meral Akçal birinci olurken, Ayşegül Demir ikinci, Cennet Çetinkaya üçüncü oldu.

Vali Hüseyin Avni Coş, yarışma sonunda katılımcıları kutladı, 'En büyük kuvvet bilgidir. Ne kadar bilgili olursak o kadar başarılı oluruz. O nedenle bu tür yarışmaları, bilgilenme çalışmalarını özendirecek faaliyetleri Valilik olarak her zaman teşvik ediyoruz' dedi.

Vali Coş, yarışmada birinciliği ve ikinciliği elde eden kadın çiftçilere ödüllerini verdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlekte Vali Yardımcısı Halis Arslan da diğer yarışmacılara ödüllerini verdi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —