KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ PANEL VE ÇALIŞTAYI
Manşet Haber 20.03.2022 00:21:01 0

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ PANEL VE ÇALIŞTAYI

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ PANEL VE ÇALIŞTAYI






Kadına Yönelik Şiddetin önüne geçilmesi için Adana Barosu Başkanlığı tarafından TBB ve56 barodan kadın hakları alanından çalışan avukatların katılımı ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli-Çalıştayı düzenlendi.





Seyhan Otelinde düzenlenen panel, alanlarında yetkin konuşmacılar katılımı ile yapıldı. Panelin açılış konuşmasında Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz,Kadına yönelik şiddet konusunda cezasızlık politikasının son bulması gerektiğinin altını çizerek, kadına yönelik şiddetin konu olduğu suçlarda infaz rejiminin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Av.Gökayaz, yazılı ve görsel medyanın kullandığı dil konusunda tedbirler alınması gerektiğine, devletin tüm imkânlarını seferber etmesi gerektiğini,  ayrıca Kadına yönelik şiddetin sebeplerinden biri olan bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gökayaz, çalıştay sonunda bildiri paylaşımı yapılacağını ve bu bildirinin sonuçlarının her bölgeden görevlendirilecek temsilcilerle birlikte İzleme Kurulu oluşturularak üçer aylık periyodlarla bu izleme kurulunun düzenli olarak Çalıştay bildirgesinin sonuçlarını takip edeceğini bildirdi.









TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ise TCK’da değişiklik hususuna ve son Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararından örnek vererek Kadına Yönelik Şiddetle Mücadale ettiklerini ve etmeye devam edeceklerin söyledi.





Modaratörlüğünü TBB Delegesi ve Kadın Hakları Merkezinin üyesi Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan'ın yaptığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Panelinde; Aktivist-Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü 'Kadın Politikasızlığı', Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz 'Adli Tıp Penceresinden Kadın', Gazeteci-Haber Sunucusu- Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Özlem Gürses 'Medyada Nasıl Başarısız Oldum?', İstanbul Barosu mensubu Av. Selin Nakıpoğlu ise 'Israrlı Takip' konularına ilişkin paylaşımlarda bulundular.





Seyhan Oteli’nde 56 Baronun katılımıyla gerçekleşen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştay”ı yapıldı. 56 Barodan katılımcılar ile 4 Oturum halinde Çalıştay programına geçildi. 7 Konu başlığının yer aldığı çalıştay programı 11 ayrı masada, her masada farklı barolardan avukatların katılımıyla gerçekleşti. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından her masada Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi üyelerinden oluşan kolaylaştırıcılar ve yazmanlar hazır bulunduruldu. İlkelerin ortak olarak belirlendiği çalıştayda,her masanın sözcüsü söz alarak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin önüne geçilebilmesi için yaptıkları önerileri kayda geçilebilmesi için yazılı bir şekilde kayda alınmak üzere Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi'ne ilettiler. Toplantı sonunda alınan kararlar ortak bir deklarasyonla/bildiriyle daha sonra yayınlanacak.









Adana Barosu Başkanlığı veAdana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’ kapsamında, 56 Baronun ve baro mensuplarının, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için yeni fikirlerin ortaya çıkması amacıyla bir araya geldiler.





Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi yönetiminde yer alan; Merkez Başkanı Av. Neisa Ece Ertem, Başkan Yardımcıları Av. Ayça Kara Sığırcı, Av. Ayşenur Aktürk Karayelve yazmanı Av. Aslı Sena İncesoy yönetim olarak, kadına yönelik şiddetin yalnızca Adana veya ülkemizde olmadığını, bu sorunun dünya genelinde evrensel bir sorun olduğuna, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için ivedi olarak tüm kurumların bir çatı altında buluşup karar alması gerekildiğine dikkat çektiler.





Çalıştay kapsamına alınan konular; Flört Şiddeti Farkındalık Çalışması, Medya Dilinde Dönüşüm Yolları Ve Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik, Yargılama Süreçlerinde Cinsiyetçi Dil Ve Ayrımcılık, Soruşturma- Kovuşturma Aşamasında Koruyucu Tedbirleri İyileştirme Çalışmaları, Aile Hukukunda Arabuluculuk- Uzlaştırma- Süreli Nafaka, Ceza Hukuku Yönünden Şiddet Yeni Tanımlamalar-Yasa Önerileri- İyileştirme Çalışmaları, 6284 Sayılı Yasa İle Uluslararası Hukukta Başvuru Yolları Ve Veri Tabanı Oluşturulması şeklinde olup, Adana Barosu ev sahipliğinde56 Baro ile bu konular hakkında çözüm önerileri üretildi.





Ülkemizde gerçekleşen Kadına Yönelik Şiddetin önüne geçilmesi, şiddetin önlenmesi için üretilebilecek çözümlerin neler olabileceğine yönelik, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayınınkapanış konuşması ve Sonuç Bildirgesi, Adana Barosu Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Merkez Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli tarafından okundu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°