Kadınların fiziksel ve sosyal hayatını etkiliyor

26.05.2016 11:18:35

Kadınların fiziksel ve sosyal hayatını etkiliyor

Pembe_WC_Bus_ (2)Kadın ürolojisinde farkındalık yaratmak amacıyla 2003 yılından bu yana çalışan Kontinans Derneği’nin bilgilendirme aracı ‘Pembe WC Bus’, bu kez Adana’daydı. Türk ilaç sektörünün köklü şirketlerinden Nobel İlaç’ın desteğiyle 17 ili gezecek ‘Pembe WC Bus’ ile kadınların dörtte birinden fazlasının fiziksel ve sosyal hayatını etkileyen stres tip idrar kaçırma hastalığı ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgiler, uzman ekipler tarafından hastalara aktarılıyor. Projenin hedefi ise 3 binin üzerinde kadına ulaşmak.Pembe_WC_Bus_ (1)

Nobel İlaç ve Kontinans Derneği işbirliği ile İstanbul’dan başlayan roadshow’un beşinci durağı Adana’ydı. Türkiye’de en fazla yaşanan sağlık problemleri arasında yer alan stres tip idrar kaçırma konusuna dikkat çeken ‘Pembe WC Bus’, Adanalıları bilgilendirdi. 24-25 Mayıs tarihlerinde M1 AVM önünde olan Pembe WC Bus’daki sağlık uzmanları, hastalık ve tedavisi konusunda kadınlara bilgiler verdi.

Stres tip idrar kaçırma; gülme, öksürme, hapşırma, ağırlık kaldırma ya da egzersiz gibi aktiviteler sırasında hastanın istemeden idrar kaçırması ve epidemiyolojik çalışmalara göre kadınlarda en sık görülen idrar kaçırma şekli. Stres tip idrar kaçırma yapılan araştırmalara göre dünyada yüzde 48 oranında, Türkiye’de ise yapılan farklı çalışmalara göre 30 yaşından sonra her dört kadından biri olmak üzere yüzde 24-46 oranında görülüyor.Pembe_WC_Bus_ (3)

Üroloji uzmanlarının girişimiyle 2003 yılında Ankara’da kurulan Kontinans Derneği, üroloji ve kadın ürolojisi alanında eğitimler vermek, bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunuyor. Bu alanda yapılan ilk farkındalık çalışması Pembe WC Bus’ın temel hedefi özellikle stres tip idrar kaçırmanın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu halka duyurarak, hastalığın mutlaka tedavi edilmesi konusunda farkındalık yaratmak.



1

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

2

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

3

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

4

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

5

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!