KADİR GÜL İSMİ İSABETLİ OLUR

5.07.2020 13:33:21

KADİR GÜL İSMİ İSABETLİ OLUR






“Beş yıl boyunca hem Büyükşehirde, hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde, hem de Sarıçam Belediyesinde görev yaptığım süre zarfında Adana sporu için beraber çalışmaktan şeref duyduğum, hayatımda gördüğüm en namuslu, en çalışkan ve en dürüst bürokratların başında gelen; Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdülkadir Ataşbak’ın, görevine devam etmesi Adana sporu adına en büyük temennimdir.”









Bu sözler samimi ve içten gelen düşüncelerden ibarettir…





Yukarıdaki sözleri sarf eden sporun sevilen isimlerinden her daim spor ve sporcular için mücadele veren çırpınan Kadir Gül’e aittir…





***





Peki Kadir Gül kimdir diye bilmeyip merak edenler olursa tanıdığımız kadar anlatalım.





Öncelikli olarak 8 yıl boyunca polis üniformasını şerefle üzerinde taşımış bir insandır.





Spor aşkı ağır basınca kendisini spora adamış ve Başkan Hüseyin Sözlü döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde sporla ilgili büyük işlere imza atmış bir insandır. Deyim yerindeyse 7’den 70’e sporcuların, antrenörlerin, kulüp yönetici ve başkanlarının sevdiği bir insandır Kadir Gül, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yıl boyunca görev yaptıktan sonra belediye yönetimi değişince Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü’nde görev yaptı. Burada  Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile uyumlu bir çalışma içerisindeydi. Ancak, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kadir Gül ile çalışmak isteyince bu belediyeye geçiş yaptı ve burada da başarılı işlere imza attı.





***





GELELİM ASIL KONUYA….





Hatırlanacağı üzere Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü’nde Abdulkadir Ataşbak’ın yerine Abdülkadir Arıkan atandı ve sadece bir gün koltuğunda oturabildi. Arıkan görevden alındı, yerine aynı günün akşamı Şube Müdürü Mustafa Lavkor İl Müdürlüğüne vekaleten atandı.





Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın tekrar getirileceği konuşuluyor. Bu kadar git-gellerden sonra Ataşbak’ın aynı göreve getirileceğine pek ihtimal vermiyorum.





Gençlik hizmetlerinde yaşanan atamalardan sonra sosyal medyada bayağı bir hareketlilik yaşandı. Spor camiasından bir çok kişi gönlünden geçen isimlerin Gençlik Hizmetleri İl Müdürü olması için sosyal medya hesabında paylaşımlar yaptı.





Gördüğüm kadarıyla bir çok insanın gönlünden geçen isim olarak Kadir Gül ismi dikkat çekti.





Bence de Kadir Gül ismi isabetli bir karar olur…





Neden mi?





Sıralayalım…





Öncelikle genç bir insan. Merak edenler için 39 yaşında diyebilirz… Yani koltukta oturup yan gelip yatacak bir kişiliğe sahip bir insan değil





***





Gerek Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki 5 yıllık görevi sırasında, gerek Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü’ndeki çalışmalarında gerekse Sarıçam Belediyesi’ndeki spora verdiği hizmetleri yakınen takip ettim. Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmamıştır. Ya da işgal ettiği koltuğun hakkını sonuna kadar vermiştir.





Mesela spora gönül vermiş ve bu diyardan göçüp gitmiş insanları hiç unutmaz, kabirlerini ve ailelerini ziyaret eder.





Mesela babalar günü münasebetiyle Gazi ve Şehit Aileleri Derneğimize tüm şehit ve gazi babalarımıza dağıtılmak üzere çiçek takdiminde bulunmuştur.





Mesela kendisini ziyarete gelen spor kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin sorunlarını dinleyip çözüm üretme çabasında olmuştur.





***





Mesela Başta Sarıçam Belediye personeli Çağrı Çalık ve Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, merhum İsmet Atlı olmak üzere; “Türk gibi güçlü” deyimini dünyaya öğreten tüm güreşçilerimizin “Dünya Güreş Gününü” kutlamayı unutmadı…





Mesela tüm belediye personeline hem gıda kolisi, hem de bayram şekeri ve kolonyası dağıtıp her biriyle tek tek bayramlaşan, adlarına özel tasarlanmış sürpriz hediyeler vererek, bayramlaşma konusunda da nezaket ve tevazu örneği sergileyen Başkan Bilal Uludağ’a; şahsı ve personeli adına teşekkür etmeyi unutmayan bir insandır…





Mesela Engelliler Haftası münasebetiyle Engelli Spor Kulübü başkanlarını ziyaret ederek, engelli vatandaşlar adına yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarını sunmayı borç bilen bir kişiliktir…





***





Kadir Gül’ün şu sözleri beni çok duygulandırdı:





“Uçurtmasız çocukluk dönemimin geçtiği eski mahallemde, uçurtması olmayan kardeşlerime; 23 Nisan’a özel uçurtma hediye ettim. Dünya dursun, çocuklar gülsün!”





Sevgili Kadir Gül uçurtma dağıttığı çocukları rencide etmeme adına fotoğraflarda yüzlerini kapatmış. Kadir Gül’ün bu davranışı bile taktire şayan bir durumdur…





Mesela Türk Futbol hakemliğinin en büyük kilometre taşı olan, FİFA kokartlı efsane futbol hakemi İlyas Ayan hocanın vefatı herkes gibi onu da derinden yaralamış ve üzmüştür.





***





Kadir Gül, özellikle Down sendromlu çocukların çok sevdiği bir insandır.





Gül o çocuklar için şu sözleri sarfederken çok da samimi ve içten gelen sözlerdi:





“Bir gün değil, her gün farkındayız... Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü vesilesiyle; Down Sendromlu çocuklarımızın, bireylerimizin ve zor bir hayata gönüllü olarak talip olmuş kıymetli ailelerinin hakettikleri farkındalığa kavuşmalarını temenni ediyor, sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.”





***





Kadir Gül ve Sarıçam Belediyesi kano sporcularını da unutmadı. Ve Gül şu sözleri sarfetti:





“Sarıçam Belediyesi olarak Türkiye Kano Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz Olimpiyat Milli Takım seçme yarışlarında milli sporcularımız şehitlerimiz için ter döktü. Emeği geçen herkese teşekkür eder, ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek sporculara da başarılar dileriz. Spor Kenti Sarıçam’ı hep birlikte inşa edeceğiz.”





Spor aşığı Kadir Gül spor basını ile de yakın temas içerisindedir. Her zaman destekçisi olmuştur. Eleştirileri dikkate almıştır.





Yani anlayacağınız Kadir Gül’ün icraatları anlatmakla bitmez. Kendisi deyim yerindeyse adeta “Atom Karınca”dır. Sporun olduğu heryerde görebilirsiniz.





Yukarıda da belirttiğimiz gibi 7’den 70’e sevilen bir isim olan Kadir Gül’ün Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum.





***





Adana’ya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ataması yapılması için elbette ki Cumhur İttifakının milletvekilleri AK Parti ve MHP’li Milletvekilleri Spor Bakanı’na tavsiyelerde bulunacaklardır.





Milletvekilleri eğer Adana’da sporun ilerlemesini sporcu sayısının artmasını başarılı sporcuların çoğalmasını istiyorlarsa genç, dinamik, devamlı koltukta oturmayıp sahada çalışan isim önermeliler.





Kadir Gül ile birkaç kez bazı spor törenlerinde karşılaşmışlığımız vardır. Yaptığı işlerden dolayı saygı duyduğum bir isimdir Kadir Gül…





***





Yani AK Parti ve MHP’li Milletvekilleri ile Adana teşkilatlarına Kadir Gül ismini düşünün “Es” geçmeyin derim.. Pişman olmazsınız…





Genç, dinamik ve çalışkan bir spor müdürü ile Adana’nın başarılı olacağına inancım tamdır. Hiç kimsenin de bundan şüphesi olmasın…




1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE