Tarih: 25.08.2016 12:30

KAPATILAN VAKIF VE DERNEKLERE NE KADAR YARDIM YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Başbakana FETÖ ile irtibatlı olduğu için kapatılan vakıf ve derneklere kamu bütçesinden bugüne kadar yapılan yardımları sordu.

Demokrasi ve özgürlüklere karşı Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin arkasından yayınlanan bir kararname ile binden fazla vakıf ve dernek bu terör örgütü ile bağlantılı olduğu için kapatıldığını anımsatan Ahmet Akın’ın Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlandırması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şöyle:

“5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29. maddesi uyarınca genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinden dernek, vakıf ve birlik gibi kuruluşlara yardımlar yapılmaktadır. Bu kapsamda merkezi yönetim kuruluşları ile mahalli idareler bazı vakıf ve derneklere yardımda bulunmaktadır. Bütçe istatistikleri incelendiğinde bu yardım miktarlarında her yıl ciddi artışların olduğu görülmektedir. Bu konuyla ilgili olarak;

23 Temmuz 2016 tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve bu yüzden kapatılan vakıf ve derneklerden hangilerine bugüne kadar merkezi yönetim kuruluşları ile belediyelerin bütçelerinden mali yardım yapılmıştır?

Yapılan bu yardımların toplam miktarı nedir?

FETÖ ile iltisaklı olduğu belirtilen bu vakıf derneklere hangi bakanlık, kuruluş ve belediyeler bütçelerinden hangi miktarlarda mali yardımda bulunmuşlardır?

FETÖ ile iltisaklı olduğu için kapatılan bu vakıf ve derneklere bütçesinden mali yardım yapan kuruluşların sorumluları ile yine bu vakıf ve derneklere bütçelerinden mali yardımda bulunan belediye başkanları hakkında bir soruşturma yapılmakta mıdır?”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —