KARAGÖÇER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Manşet Haber 8.01.2020 20:54:07 0

KARAGÖÇER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

KARAGÖÇER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

HDP Adana Milletvekili Kemal Prköz, Adana’nın Karataş İlçesi Karagöçer Köyünde yaşayan ve selden etkilenen tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiğini açıkladı.
Peköz, 23 Aralık 2019 günü Adana’nın Karataş ilçesi Tuzla mevkii Karagöçer köyünde bulunan tarım işçilerinin yaşadığı çadırların bir kısmının Karataş Kaymakamlığı tarafından yaşanan sel sebebiyle söküldüğünü ve bu ailelerin barınacakları başka yer olmadığı için köyü terk etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Peköz, “İHD Adana Şubesi’nin söz konusu bölgeye giderek yaptığı tespitler göstermektedir ki bölgede insanca yaşam koşulları asgari ölçüde dahi bulunmamaktadır. Bu bölgede yaşayan yerleşik/geçici tarım işçilerinin ihtiyaçlarının en kısa sürede tespit edilerek sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir.” dedi.
HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz’ün TBMM Başkanlığına başvurarak, Karagöçer Köyünde yaşayan ve selden etkilenen tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etiği ifade etti. Peköz’ün TBMM Başkanlığına başvuru şöyle:
“23 Aralık 2019 günü Adana ili Karataş ilçesi Tuzla mevkii Karagöçer köyünde bulunan tarım işçilerinin yaşadığı çadırların bir kısmı Karataş Kaymakamlığı tarafından yaşanan sel sebebiyle sökülmüş ve bu aileler barınacakları başka yer olmadığı için köyü terk etmek zorunda kalmışlardır. Söz konusu bölgede selden etkilenen fakat orada yaşamaya devam eden kalıcı/geçici tarım işçileri ve aileleri bulunmaktadır. Bölgede bulunan yerleşik/geçici tarım işçilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarının en kısa sürede tespit edilerek sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için Anayasa’nın 98’inci, İç Tüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz.”

YAZARLAR

26.7° / 14.1°