KARALAR VE METE ENGELLİLER KONAKLAMA MERKEZİNDE

20.07.2019 18:03:33

KARALAR VE METE ENGELLİLER KONAKLAMA MERKEZİNDE

Yapımı yılan hikayesine dönen 2012 yılından bu yana konuşulan ancak bir türlü yaşama geçirilemeyen Adana’nın Karataş İlçesi’ndeki eski NATO Radar Üssü’nün yerine yapılması planlanan “Engelliler Konaklama Merkezi”ni bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile geçtiğimiz hafta Sağlık Dairesi Başkanlığı görevine Başlayan Dr. Rıza Mete incelemelerde bulundu.
Karataş'ın Yemişli Mahallesinde Engelliler Konaklama Merkezi olması planlanan, yapımına başlanan fakat çeşitli sebeplerden tamamlanamayarak kaderine terk edilen tesis giden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Sağlık Daire Başkanı Dr. Rıza Mete incelemelerde bulundu. Karalar’ın tesisle ilgili projenin hızla tamamlanarak Engelli Konaklama ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmetine girmesi için talimatlar verdiği bildirildi.
NATO RADAR ÜSSÜ ENGELLİLER MERKEZİ OLUYOR
Adana’nın Karataş İlçesine bağlı Yemişli Mahallesi’nde 45 yıl NATO Radar Üssü olarak kullanılan binalar, engellilerin rehabilitasyonu için çalışmalar başlatılmıştı. 75 dekar (75 bin metrekare) arazinin Engelliler Konaklama Merkezi olması ile ilgili ilk çalışma Zihni Aldırmaz’ın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği döneminde başlatıldı. 1957’de NATO’nun en büyük Radar Üssü olarak kurulan tesisler 2002’de alınan bir kararla kapatıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Konaklama Merkezi olarak planlanan alana dünyanın en büyük engelli kamp merkezi yapılması planlandı. Projeye göre, Merkez 6 bina 46 odadan oluşacaktı. Merkezde, 44 yatak odası, yemekhane, spor salonu ve hidroterapi havuzu yer alacak. Ayrıca 2 ek binada fitness salonuyla kapalı spor alanları yapılacak. Midilli atları için gezinti alanı yapılıp, ücretsiz kullanıma sunulacaktı. Engelli spor kulüplerinin de tesisten yararlanmasının sağlanacağı açıklanmıştı. Merkezde kamp yapan engelli ve engelsiz vatandaşlarımızın aynı zamanda deniz tatili yapmalarının sağlayacağı bir sistem oluşturacağı açıklanmıştı. Merkezde 250 kişilik konferans, kongre ve toplantı salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, tenis kortları, kafeterya, jimnastik salonu ve sauna hizmetleri de faaliyete geçirileceği ifade edilmişti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıuğı’na 2014 yılında seçilen Hüseyin Sözlü , engelli atletizm pistinden, olimpik havuza, at binme alanından, kongre merkezine kadar, içinde engelli vatandaşlara, engelli sporculara ve Adanalılara hizmet verecek çok sayıda tesisi barındıracak Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin kısa sürede bitileceğini açıklamıştı. Sözlü, merkezin bitirilerek Adana’nın 2016 Dünya Uluslararası Engelli Atletizm Şampiyonası'na aday olacağını da duyurmuştu.
https://www.aksam.com.tr/guncel/nato-ussu-tatil-koyu-oluyor--150979h/haber-150979
https://www.haberaktuel.com/karatas-taki-engelli-merkezi-tamamlaniyor-haberi-824382.html
http://egemengzt.com/haber-_adana%E2%80%99ya_engelsiz_yasam_merkezi-8144.html
http://www.milliyet.com.tr/adana-ya-engelsiz-yasam-merkezi-adana-yerelhaber-966658/



1

ZEYDAN KARALAR’I ZİYARET ETTİLER

2

VALİ KÖŞGER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

3

DEMİRÇALI’DAN 1 MAYIS MESAJI

4

"İŞÇİNİN MEYDANI TAKSİM, İŞÇİYE HAKTIR!"

5

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI