KARALAR: KOZAN’DA HİZMET ALMAYAN KÖY KALMADI
YEREL YÖNETİM 29.02.2024 15:06:00 0

KARALAR: KOZAN’DA HİZMET ALMAYAN KÖY KALMADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan’da Mahalle Merkezi’nin temelini attı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan’da Mahalle Merkezi’nin temelini attı. 

ABB Başkanı ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Kozan’da esnaf ziyareti yaptı, Faydalı Mahalle Merkezi’nin temel atma törenine katıldı, Kozan Seçim Ofisi’nin açılışını yaptı, muhtarlarla bir araya geldi. 

Zeydan Karalar’ın Kozan Cami Kebir Caddesi’nde başlayan esnaf gezisi, Tılan Köyü ziyareti ile devam etti. Faydalı Mahalle Merkezi’nin temel atma törenine katılan Karalar’ı coşkulu kalabalık karşıladı.

ABB Başkanı Zeydan Karalar da, “Kozan’a yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yaptık. 491 bin 592 metre sathi kaplama yaptık, 332 ton da asfalt döktük. İstinat duvarları, kilit parke, 9 köprü, 11 menfez ve 371 bin 179 metre içme suyu hattı döşedik, asbestli boruları değiştirdik, değiştiriyoruz” dedi. 

Kozan’ın 103 mahallesinin her köyüne hizmet gittiğini belirten Karalar, maliyeti 4 milyar lira olan Yedigöze Barajı’ndan Su Getirme Projesi’nin temelini attıklarını, 2 buçuk yılda projeyi bitirerek, Kozan’ın köylerini sağlıklı suyla buluşturacaklarının müjdesini verdi. 

Adana’nın artık metropol değil bir megapol olduğuna dikkat çeken n Zeydan Karalar, batmış bir belediyeyi düzlüğe çıkararak, Adana’ya yakışır 3 alt geçidi, 5 bulvarı, 221 bulvar yenileme ve 3 milyon ton asfaltlama işini; 321 iş makinesi ve 111 otobüs alımını ve sayısız hizmetleri borçlanmadan yaptıkları gibi, mucizevi mali disiplin ile borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirmeyi başardıklarının altını çizdi. 


Anahtar Kelimeler: KARALAR: KOZAN’ HİZMET ALMAYAN KALMADI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°