KARALAR, YÖRÜK KIYAFETİYLE TÜRKMEN ŞÖLENİ’NDE
5.05.2025 19:46:00 0

KARALAR, YÖRÜK KIYAFETİYLE TÜRKMEN ŞÖLENİ’NDE

Türkistan’dan Anadolu’ya temasıyla bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Adana’da yapıldı. ABB Başkanı Zeydan Karalar, “Bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez.” diye konuştu.

Türkistan’dan Anadolu’ya temasıyla bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Adana’da yapıldı. ABB Başkanı Zeydan Karalar, “Bu milleti bölmeye, ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez.” diye konuştu.

Sarıçam Yörük Ormanı’nda yapılan şölene katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yörük kıyafetleri giydi, birlik beraberlik mesajları verdi.

 “Vatan topraklarını kurtaran, bu güzel Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına minnettarız. O bizi bir arada tutan, kardeşçe yaşamamızı sağlayan büyük önderimizdir ve bu güzel memleketimizi büyük fedakarlıkla bize emanet etti” diyerek sözlerine başlayan ABB Başkanı Zeydan Karalar şöyle devam etti: “19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan ve milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ü hain ilan ettiler ve onun hakkında idam cezası verdiler. Ancak Mustafa Kemal Atatürk milletinin bağımsızlığı, ülkesinin özgürlüğü için her şeyi göze aldı, milletine güvenerek yola çıktı ve başardı.”

BU MİLLET KİMSENİN OYUNUNA GELMEZ

Türk Milleti’ni birbirine düşürmek isteyenler bulunduğunu belirten ABB Başkanı Zeydan Karalar şunları söyledi:

 “Ciddi manada ayrıştırma yapmak ve bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Yakın tarihte Türk-Kürt, Alevi Sünni, Sağcı-Solcu kavgası çıkarmak için uğraştılar ama hepsi milletimiz tarafından boşa çıkarıldı, başaramadılar.  Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bu kardeşliğin temelini o kadar sağlam attı ki; bunu yıkmaya güçleri yetmedi. Bizi ayrıştırmak, birbirimize düşürmek için çabalamaktan vazgeçmeyecekler. Ama hepsi nafile. Bu millet kimsenin oyununa gelmez. Türk Milleti asla bu oyuna gelmez.”

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

25.2° / 14.1°