Tarih: 14.04.2015 19:00

Kilis’de Konser Tarifesi

Facebook Twitter Linked-in

ugur_pismanlik_tarsus_aratosKültür ve Turizm Bakanlığı,  Aratos Dergisi’nin Kilise’de  vereceği konser için 3 bin 200 lira tahsis ücreti talep ettiği bildirildi.

Aratos dergisi sahibi Uğur Pişmanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  kendi varlık amacıyla çeliştiğini vurgulayarak, “Kültür Bakanlığı ticaret bakanlığı gibi çalışıyor” dedi.

Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“12. yıldır yayın hayatını sürdüren ve Tarsus’un kültürel sanatsal yaşamına katkıda bulunan Aratos dergisi olarak 2006 yılında Konak Belediyesi (İzmir) Ege Çağdaş Oda Korosu (EÇOK) konseri ve Aratos Felsefe Günleri, Heykel Sergisi, Çukurova Universitesi Konservatuarı’nın klasik müzik dinletisi, Aratos 9. Yıl Bahar konseri ile Aratos dergisi 12. yılı kutlaması “Antakya-Defne Barış ve Dostluk Korosu”nca Tarsus St. Paul Kilisesi Anıt Müze’nin bakanlığın tarafımıza ücretsiz tahsisi ile gerçekleştirilmiştir. Şimdi ise son yaptığımız tahsis başvurusuna Kültür Bakanlığı/Dösim St. Paul Kilisesi Anıt Müzesi için günlük 3 bin 200 TL. gibi astronomik bir ücret talep etmektedir. Halbuki ücretsiz sanat etkinlikleri için yujradaki örnekte olduğu gibi bedelsiz tahsisat yapılmaktaydı. Bu yanıyla Kültür Bakanlığı kendi amaç ve varlık nedeni ile çelişmektedir.  Kültür ve Turizm Bakanlığı, herhalde Aratos dergisi holdinglerle ya da büyük organizsayon yapan kuruluşlarla karıştırıyor. Bakanlığın bu ayıp ve yanlış tutumunu dava edebilir ve kazanabiliriz. Çünkü haklıyız. Kültür Bakanlığı, tüccar gibi kimin malını kime satıyor? Bağlı olduğu gerici AKP iktifarı gibi müzeleri özelleştirme yoluyla satıyor. Kültür Bakanlığı’nın peşkeş çekerek müzeleri sattığı TÜRSAB Tarsus’ta 15 yıldır yaşayan Hristiyan rahibeden bile her gün ibadet için 5’er TL. alıyor. O zaman öneriyoruz, camilere ibadete gidernlerden de para alınsın.

Kültür Bakanlığı, kültürel gelişme ve aydınlanmanın önündeki engeldir. Bir yanıyla neoliberal kapitalist düzenin ticari uygulamalarıyla sistemin özüne kendince uygun davranan Kültür Bakanlğının bu ayıbını ülkemizin kültür ve sanat camiası ile kamuoyu nezdinde kınıyor ve mahkum ediyoruz. Pazarlamacı zihniyetle yönetilen Kültür Bakanlığı’nın Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na bağlanmasını öneriyoruz. Böylelikle kültür ve sanat üretim ve çabalarını asıl sahiplari olan bu ülkenin ilerici ve aydınlarına bıraksınlar”.

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —