Tarih: 18.10.2016 19:46

KİŞİYE ÖZEL RADYOTERAPİ DÖNEMİ

Facebook Twitter Linked-in

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Radyasyon Onkolojisi Merkezi hizmete açıldı.
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kanser hastalarında, kanserli hücrelerin DNA’larına radyasyonun içeriğindeki X-ışınlarıyla zarar verilerek hastalığın tedavi edilmesi süreci anlamına gelen Radyoterapi tedavisi, açılan yeni merkeziyle, Adana'da kamudaki ilk Radyasyon Onkolojisi merkezi olma özelliğini taşıyor.
Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Radyasyon Onkolojisi Merkezinin bölgedeki kanser hastaları için önemli bir tedavi merkezi olduğunu belirtti.terapi_kamu_arikan
Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, radyasyon onkoloji merkezinin henüz yeni hizmete girdiğini kaydederek, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
''Burada şimdiye kadar 200 kanser hastası tedavi oldu. Hastanelerimizde bu tarz özellikli birimlerin açılışını gerçekleştirerek artık, kurum ve il dışına sevk olaylarının önünü keseceğiz. Radyasyon Onkoloji merkezinde, tedavi kararları ve hangi tedavi şeklinin uygulanacağına, 'tümör konseylerinde' karar veriliyor. Konseye, cerrahlar, radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji uzmanları ile ilgili branşlardaki doktorlar katılarak kişiye özel uygulanacak en iyi tedavi yöntemi belirleniyor.
Merkezimizde; 6 radyasyon onkolojisi uzmanı, 4 sağlık fiziği uzmanı, 4 radyoterapi teknikeri, 1 radyoterapi hemşiresiyle günde ortalama 30 hastaya, bekletmeden ve ücretsiz olarak son teknoloji ürünü bir radyoterapi LİNAC cihazıyla kaliteli hizmet veriliyor''terapi_kisiye_ozel (1)
AĞRISIZ ve AMELİYATSIZ KANSER TEDAVİSİ
Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Aslı Nigit Radyasyon Onkolojisi hakkında şu bilgileri verdi:
''Kanser hastalığı erken teşhis edildiğinde ve doğru tedavi yöntemleriyle önüne geçilebilir bir hastalık olmakla beraber, radyoterapi tedavisi kanser hastalıklarında son dönemlerde hızlı gelişim gösteren tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Özellikle, tümörlü bölgeye lokal olarak uygulanan ışın tedavisiyle; yara, kanama ve ağrı oluşmadan tedavi edildiğinden hasta açısından konforlu bir tedavi süreci gerçekleşmektedir.
Radyoterapi kötü huylu organları tutan kanser hastalıklarında uygulanır. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmede hastanın patoloji raporu, tümörün türü, boyutu, bulunduğu yer, hücre yapısı ile ilgili özellikleri değerlendirildikten sonra, Fizik Uzmanlarımızca hastaya uygulanacak ışının türü, miktarı, yeri hassas ölçümlerce belirlenerek, Radyoterapi tedavisine başlanır. Yan etkilerden kaçınmak amacıyla belirlenen toplam doz genellikle haftanın beş günü, günde bir seans olacak şekilde bölünerek uygulanır. Hasta radyoaktif hale gelmez yani radyasyon yaymaz. Hastanın tedavisi süresince ve sonrasında çevresindekiler açışından da hiçbir sakınca yoktur''



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —