KOLU KIRILAN DOKTOR TEDAVİDE

6.09.2016 12:32:51

KOLU KIRILAN DOKTOR TEDAVİDE

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi HastaneSi Nefroloji servisinde görev yaparken bir hastası tarafından serum askısı ile uğradığı saldırıda kolu kırılan Asistan Dr. Erkan Kayar’ın tedavisi devam ediyor.

Sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine  gelen ve defalarca hastanede yatan A.Ş. isimli hasta önce Asistan Dr. Elcin İsmayilov ile tartışmaya başladı. Tartışmayı ayırmak için araya giren Asistan Dr. Erkan Kayar bu esnada aldığı darbe sonucu kolunda şiddetli bir acı hissetti ve bir hasta tarafından darp edildiğini fark etti. Ortopedi kliniği tarafından kolu alçıya alınan Asistan Dr. Erkan Kayar’ın tedavi altına alındığı bildirildi. Her iki asistan hekim kendilerini tehdit eden ve şiddet uygulayan hasta A.Ş. den şikayetçi oldu.

“CİDDİ ÖNLEMLER ALINMIYOR”

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren, olay üzerine kolu kırılan ve hastanın saldırısına uğrayan meslektaşlarını ziyaret ett. Ökten, sağlıkta şiddetin her türlüsünü kınadıklarını, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta şiddet olaylarına ciddi önlem almaları gerektiğini defalarca söylediklerini, ancak bugüne kadar bu konuda herhangi bir tedbir alınmadığını  ifade etti. Ökten, fedakarca çalışan hekimlerin bu kadar özverili çalışmalarının karşılığının bu olmaması gerektiğini, yasal ve hukuki anlamda her zaman meslektaşlarının yanında olduklarını dile getirdiler

 



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR