Lider Kadınlar Adana’dan yola çıkacak

24.07.2013 13:36:30

Lider Kadınlar Adana’dan yola çıkacak

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon alanında eksikliğine dayanarak ‘Geleceğin Lider Kadınları’ konulu proje hazırlayan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Avrupa Birliği’nden hibe fonu almaya hak kazandı.

iskad-abAB’ye sunulan projenin maddi kaynakla desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, İŞKAD Başkan Yardımcıları Sema Soykan, Belgin Özçelik, Proje Komite Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Köni ile proje değerlendirme toplantısı yaptı. İŞKAD Üyesi Esin Parlak’ın da koordinatörlüğünü üstlendiği AB hibe fonunun Adana’nın ekonomik olarak kalkınmasında kullanılacağını ifade eden İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, kentin gerek ülkede gerekse dünyada hak ettiği yerde olabilmesi için uğraş verdiklerini, ekonomik kalkınmanın aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmaya da katkı sunacağını dile getirdi.

ADANA’DA BULUŞACAK

Proje kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden başvuru yöntemiyle seçilecek 18-30 yaş arası 90 girişimci genç kadın ile birlikte girişimcilik ve inovasyon alanındaki eksikliği bulunan özellikle yerelden ulusal hareket stratejisi ile bir eylem planı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Av. Türkmen, proje kapsamında 81 ilden gelecek genç kadınların ülke adına birlik ve beraberlik örneği sergileyeceğini, kalkınma hamlesinin Adana’dan başlayacağını dile getirdi.



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR