Tarih: 25.09.2016 22:56

MENDERES SAMANCILAR'A EN İYİ OYUNCU ÖDÜLÜ

Facebook Twitter Linked-in

23.Uluslararası Adana Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. ‘En İyi Film Ödülü’, Reha Erdem’in yönettiği Koca Dünya isimli filmin olurken Menderes Samancılar En İyi Erkek, Gizem Erdem ise En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.
23.Uluslararası Adana Film Festivali’nin Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine ilgi büyüktü. Sanatçıların kırmızı halıdan yürüyüşü ile başlayan töreni Cem Davran ve Ceyda Düvenci ikilisi sundu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü şehitleri anarak başladığı konaltinkoza.oduller216 (1)

altinkoza.eniyi.film

altinkoza.avsar

altinkoza.oduller216. (2)

zuhal.olcayuşmasında festivali devam ettirmede kararlı olduklarını belirtti. “ Sanat, ara vermemeli. Gazi Mustafa Kemal'in, Aziz şehitlerimizin büyük bir milli mücadele ile kurduğu bu ülke, bu cumhuriyet, kültürle, sanatla beslenerek, desteklenerek yüceltilmeli. Ülkemiz, milletimiz, türk sanatı, dünya milletleri arasında hak ettiği yeri almalıdır.” dedi.menderes.samancilar.adana
Törende önce festival kapsamında yer alan ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’ ve ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ ile ‘Adana’ konulu Senaryo yarışmasında dereceye girenlere ödülleri veridi. altinkoza.oduller216.
Muzaffer İzgü kendi adına verilen‘Adana’ konulu Senaryo’ yarışmasının ödülünü verirken yaptığı konuşmada büyük alkış aldı. Muzaffer İzgü “Dediler ki Atatürk geldi. Ben Babacığım bacığım. Babam beni bir omuzuna aldı.Atatürk’ü bir gördüm aman allahım bir alkış.arkaüstü gidiyordum babam zor yakaladı.ve o güzel ve büyük insanın son sözü neydi biliyor musunuz?Çoook çalışacağız arkadaşlar..belki ben bunun için ülkeme 154 kitap yazdım 24 tiyatro oyunu yazdım.”şeklinde konuştu.altinkoza.oduller216. (1)
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın ödüllerine geçilmeden önce Zuhal Olcay kısa bir konser verdi
Ödülleri toplayan film ise Kıvanç Sezer’in yönettiği Babamın Kanatları oldu. Film, Yılmaz Güney Ödülü, Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, Yardımcı Rolde En İyi Kadın ve Yardımcı Rolde En İyi Erkek ödüllerinin yanı sıra Sinema Yazarları Derneği En İyi Film ödülünün de sahibi oldu.
En İyi Film Reha Erdem’in yönettiği Koca Dünya filmi seçildi. Reha Erdem “Tabii Çok Mutluluk verici. Böyle en iyi filmi almak Adana’da. De Bizi Motive Ediyor Burada İnsanlar Geliyor Seyrediyor Alkışlıyor. Birde Üstüne Ödül Alınca Buda Çok Heyecan Verici Bir Şey. Ne Diyeyim Çok Sevindim. Adana’nın Şöyle Bir Özelliği Var Çok Fazla Seyirci İzliyor Bir
Adana İzleyici Ödülü’nü kazanan İftarlık Gazoz filminde rol alan Cem Yılmaz sahnede yaptığı esprilerle izleyenleri güldürdü. Cem Yılmaz “Çok Güzel Bir Gece Sunucuları Cem Davranı Ceyda Düvenciyi Sevgili Kardeşlerim Çok Güzel Bir Gece Ben Yalnız Küçük Bir Uyarı Ben Babamın Kanatlarında Da Oynadım Ona Tekrar Bir Baktırabilirmiyiz. Hayır Kaynamış Olabilir Tekrar Bir Bakılırsa Çünkü En İyi Kadın Oyuncudan Da Bana Bir Şey Çıkmadı Bir Tekrar Bakılırsa Ben Bir Ona Şerh Koyimde
Filmin yönetmeni Yüksel Aksu ise izleyici ödülünü çok önemsediğini söyledi. Yüksel Aksu Benim İçin Çok Özel Bir Ödül Çünkü Türkiye’nin En Kıymetli Seyirci Potansiyeli Adana’da Diye Düşünüyorum Bu Akademik Olarakta Böyle. Meşhur Bir Laf Vardır Edebiyattan Nazım Hikmeti Çıkardığınız Zaman Geriye Çukurova Kalır Diye Bir Meşhur Laf Sinemadan Da Adana’yı Çıkarttığımız Zaman Geriye Hakikaten Çok Az Bir Şey Kalır.
En İyi Yönetmen Albüm filminin yönetmeni Mehmet Can Mertoğlu En İyi Senaryo ödülünün de sahibi oldu. Rüya filmindeki oyunculuğu ile Gizem Erdem En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Törende en buruk ödülü ise Menderes Samancılar aldı. Samancılar geçen hafta yaşamını yitiren Tarık Akan adına verilen En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Ödülü veren yönetmen Arif Keskiner de buruk bir konuşma yaptı.
Arif Keskiner Menderes Samancılar’a ödulunu verirken şöyle dedi:
“Buraya gelirken yüreğimiz kan ağlayarak geldik.bir yiğidi,bir güzel insani bir devrimciyi ,bir Mustafa Kemalciği, Bir eğitimciyi ve koce bir oyuncuyu yolcu ederek geldik.gerçekten yüreğimiz kan ağliyor. Hem sevinçli ama buruk bir ödül yani yakin zamanda kaybettiğimiz sevgili kardeşimin adına bir ödül verilecek o ödülü ben alacağim Bunu hiç düşünemezdim. Onun İçin bu ödülü onunda çok sevdiği emekçilere işçilere adıyorum. Nur içinde yatsın sevgili arkadaşım. Hem beni hüzünlendirdi hem mutlu etti. Bütün hayata doğru baktı. Bizde bu ödülü avuçladık doğru bakmak zorundayız. Emekçilerin hakkı yeniyorsa bu ülkede bize uyku haram. Bizde insanların uykusunu kaçırmak için bu filmi yaptık”.
Jüri Özel Ödülü’nü Tarla filmi alırken Koca Dünya filmi ile Florent Herry En İyi Görüntü Yönetmeni oldu. Yine aynı filmdeki oyunculuğu ile Ecem Uzun Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu,Tarla filmindeki oyunculuğu ile Ilgaz Kocatürk Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü alan isimler oldu. HABER: SEMA ERDOĞAN



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —