Mesleğinizde en iyi siz olun
Manşet Haber 7.03.2014 08:02:57 0

Mesleğinizde en iyi siz olun

Mesleğinizde en iyi siz olun

final_okullari1 (2)Adana Final Okulları’nın öğrencilerinin yaşam başarısını arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenen 'Tecrübeden Öğreniyoruz' söyleşilerinin yeni konuğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Sert oldu.

Sert, Adana Final Okulları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği okulun tiyatro salonunda yapılan söyleşide yaşam öyküsünü ve başarı sırlarını paylaştı, onların sorularını da yanıtladı. Zor şartlar altında okuduğunu ancak bireysel çabasıyla hep kendini geliştirmeye çalıştığını anlatan Prof. Dr. Sert, eğitim hayatında 1. Olmaktan ziyade öğrenmek ve öğrendiklerini yaşamda uygulamakla ilgilendiğini söyledi.

final_okullari1 (1)Fiziğe karşı özel bir ilgisi olduğunu açıklayan Sert, “Lise yıllarımda Fizik alanında TÜBİTAK Bölge Birinciliği de kazandım. Atatürk’e olan hayranlığım nedeniyle askeri okula gitmeyi hedefliyordum ama şu an geldiğim noktada diyebilirim ki kendim için en doğru mesleği seçmişim. Çünkü aklımı ve vicdanımı kullanarak hareket eden bir insanım.” diye konuştu.

Öğrencilere yaşam yolculuğunda ipuçları da veren Sert, “Hedefiniz ne olursa olsun yabancı dil eğitimine mutlaka önem verin. Çünkü yaşamın her aşamasında yabancı dile gereksinim duyuluyor.” dedi. Öğrencilere gönüllerinden geçen mesleği seçmelerinin önemli olduğunu söyleyen Sert, “Hangi mesleği seçerseniz seçin ama en iyisi olmak için çalışın. Hedefiniz zengin olmaksa, doktorluktan vazgeçin. Bizim meslek zengin olunacak bir meslek değil, kendini insanlara adayanların mesleği...” şeklinde konuştu.

Üniversite 3.sınıfta akademisyen olmaya karar verdiğini anlatan Prof. Dr. Murat Sert, “Şu anda iki kutsal mesleği bir arada yapabiliyorum. Hem öğretmenlik hem de hekimlik.” dedi. Öğrencilerin sorularını da tüm samimiyetiyle yanıtlayan Prof. Dr. Sert’e söyleşinin sonunda Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem de teşekkür ederken, günün anısına okulun hediyesini ise Sert’in Adana Final Okulları öğrencisi olan kızı Bilge Sert sundu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24° / 12.4°