Tarih: 17.09.2012 15:59

METEM’de Endüstriyel Otomasyon Bölümü

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde (METEM) 2012-2013 eğitim-öğretim yılında “Endüstriyel Otomasyon Bölümü “ açıldı.
Dünyada özellikle 1980’li yıllardan sonra, endüstriyel ürünlerin tasarım ve üretiminde köklü değişikliklerin meydana geldiğini söyleyen METEM Okul Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, “Gelişen ve değişen dünya pazarlarında teknolojinin ilerlemesiyle, endüstriyel ürünlerin nitelik ve işlevlerinde de önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Endüstriyel otomasyon kavramı tasarım felsefesini ve mühendislik eğitimini önemli oranda etkilemiş durumda. Robot teknolojisinin her alanda yaygın şekilde kullanıldığı günümüzde, endüstriyel otomasyon, teknolojinin olmazsa olmazları arasındadır. Bu sebeple 2012-2013 eğitim-öğretim yılında endüstriyel otomasyon bölümü eğitimi de vereceğiz.” dedi.
Bu yıl, toplamda 60 yeni öğrenci kayıt ettiklerini, bunun 24’ünün Endüstriyel Otomasyon Bölümü öğrencisi olduğunu belirten Özkılınç, şöyle konuştu:
“Bu bölümde öğrencilerimiz mekatronik okuyarak hem elektrik hem de elektronik eğitimi alacaklar. Bunun yanında, okulumuzda Tekstil Teknolojileri Bölümü olarak da eğitim veriyoruz. Bu bölümümüzde, Dokuma Desinatörlüğü, Endüstriyel İplik, Endüstriyel Yuvarlak örme ve Laborantlık mevcut. Okulumuz, 38 öğrenci ile eğitime başlamıştı. Şu anda 284 öğrencimiz var. 24 öğretmen ve 6 usta öğretici ile eğitim veriyoruz. Ayrıca, 18 kız, 76 erkek öğrencinin barındığı yatılı pansiyonumuz var. Bunun yanında, masraflarını Türk Tekstil Vakfı’nın karşıladığı ücretsiz servisimizle öğrencilerimizi evlerinden alıp okul çıkışı tekrar en sağlıklı şekilde evlerine bırakıyoruz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —