Mithat Özsan Amfisi Yenileniyor
Manşet Haber 17.01.2015 22:56:55 0

Mithat Özsan Amfisi Yenileniyor

Mithat Özsan Amfisi Yenileniyor

amfi_yenileme_çalıması (3)Çukurova Üniversitesi kurucu rektörü Mithat Özsan’ın adını taşıyan Amfi, yapıldığı tarihten bu yana ilk kez kapsamlı bir şekilde bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın talimatıyla eksiklikleri tespit edilen Mithat Özsan Amfisi’nin ihale surecinin tamamlanmasının ardından onarıma başlandı. Baştan aşağı yenilenecek olan Mithat Özsan Amfisi’nde gereksinim duyulan yerlerin yeniden revize edilmesi ve teknolojik altyapısının değiştirilmesi ile yeni döneme hazır hale getiriliyor.mithat_ozsan_anfi_yenileme (1)

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, öncelikle kapasite artırımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Sahne günümüz şartlarına ve kullanımına uygun hale getirilecek. Büyük  ve Küçük Amfi’nin salon kaplamaları, koltuk ve halıları yenilenecek.mithat_ozsan_anfi_yenileme (4)

Mithat Özsan Amfisi engellilerin kullanımına uygun hale getirilerek tuvaletlerine rampaları yapıldı. Lobi, fuaye ve depo kısımları da yenilendi. Yetkililer ses, görüntü ve ışık sistemlerinin değiştirilerek günümüz teknolojisine uygun hale getirildiğini açıkladı.

Son teknolojiye sahip modern bir bina görünümüne kavuşturulacak olan Mithat Özsan Amfisi’nin dış cephe kaplamasında yurt dışından getirtilen özel malzemeler kullanıldı. Mithat Özsan Amfisi yeni modern donanımlarıyla 2015 Mayıs ayında yeniden kullanıma sunulacak.

 mithat_ozsan_anfi_yenileme (3)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°