MMO: BİRLİKTE YÖNETMEYE BİRLİKTE ÜRETMEYE DEVAM

17.01.2018 11:53:20

MMO: BİRLİKTE YÖNETMEYE BİRLİKTE ÜRETMEYE DEVAM

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube 24. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen Demokrat Mühendisler Grubu güven tazeledi. MMO Adana Şube Başkanlığına yeniden Seçilken Hasan Emir Kavi, birlikte yönetmeye, birlikte üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Divan Başkanlığına MMO Onur Kurulu Üyesi M. Selçuk Göndermez’ in yaptığı Genel Kurula tek liste ile gidildi. Demokrat Mühendisler Grubu yeniden yönetime seçildi. Hasan Emir Kavi başkanlığındaki yönetim, “Kerem Şahin, Mustafa Demiryürek, Erol Zorlu, Ataol Torun Öztorun, Ümit Galip Uncu ve Mehmet Samim Aldık” tan oluştu.
Yeniden seçilerek güven tazeleyen MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Emir Kavi yaptığı konuşmada şunları söyledi.
'Birlikte Üretme, Karar Süreçlerinde Yer Alma Ve Birlikte Yönetme' anlayışı ile geliştirdiğimiz yönetim anlayışını, Şubemizin üyelerinin her anlamdaki bilgi ve birikimlerini ve şubemizin tüm olanaklarının en verimli şekilde yönlendirilmesi çerçevesinde değerlendirdik. İyi bir yöneticilik, örgütün potansiyellerini ve birikimlerini iyi bilmek, doğru değerlendirmek ve ulaşılmak istenilen hedefe, doğru politikalarla ulaşmaktır. Doğru insanlara doğru yer ve doğru zamanda uygun görevleri önerebilmek / verebilmektir.
Üyelerimizle yaptığımız tüm toplantılarda üyelerimizin kendilerini özgürce ifade etmeleri, eleştiri, görüş ve önerilerini bizlerle rahatça paylaşabilmeleri için tüm kanalları açık tutmaya özen gösterdik.
Her yeri kapsayan ve çalışmalara katkı koymak isteyen üyelerimizi engelleyen bir yönetim anlayışını değil, Şube çalışmalarına katkı sunmak isteyen tüm üyelerimize kapılarını açan, kolektif bir yönetim anlayışını benimsedik.
Bir örgütün başarılı olmasının kriterlerinden birisi de geçmişi ile barışık olması, kendi geleceğini tesadüflere bırakmadan planlayabilmesi ve kendi kadrolarını yetiştirebilmesidir. Hayatın, doğanın kuralıdır, “Ancak kendini yeniden üretebilen canlılar, düşünceler, kurumlar hayatta kalabilir”. Çalışmalarımızı yürütürken içinden geçtiğimiz tarihsel sürecin gerekliliklerini ve bizlerin sırtına yüklediği sorumlulukları örgütümüzün tüm kimlikleri ile yerine getirdik.
Bir meslek örgütü anlayışıyla; üyelerimizin mesleki, toplumsal, ekonomik çıkarlarının korunması, mesleki bilgilerin yenilenmesi, düzensiz alanların düzenlenerek meslektaşlarımıza yeni istihdam alanları açılması için çalıştık.
Bir emek örgütü anlayışıyla; hHalkın, toplumun çıkarlarının korunması için, halkın verimli, sağlıklı güvenilir mühendislik hizmeti alabilmesi için çalıştık.
Bir demokratik kitle örgütü anlayışıyla; demokrasi mücadelesi vermek, kendi içinde demokratik seçimlerle gelip giden, hesap veren ve hesap alan bir çalışma tarzı oluşturmak için çalıştık.
Kamu kurumu niteliğinde bir kuruluş anlayışıyla; halkın kamunun çıkarlarını savunmak, yaptığımız tüm kontrolleri en hassas şekilde yapmak, bir kamu kurumunun da özerk olarak neler yapabileceğini herkese göstermek için çalıştık.
Dosta, düşmana kamusal bir bakış açısıyla çalışan bir mesleki demokratik kitle örgütünün neler başarabileceğini göstermeye çalıştık. En büyük ve önemli görevimizin de bu olduğunu yani yukarıda altı çizilen anlayış çerçevesinde bir temel anlayışın iktidarda olduğu yerlerde neler yapabileceğini topluma göstermek olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Örgütler bir ağaç gibi kökü, gövdesi, dalları ve yapraklarıyla birlikte vardır. Dalları ve yaprakları olmayan bir ağaç kurumuş olarak değerlendirilebileceği gibi, kökü ve gövdesi olmayan bir dal ve yaprak da var olamaz. Canlı bir örgüt geçmişiyle barışık, geleceği planlayan, bugün ise etkili ve verimli çalışan bir tarz ile var olabilir. Kendimizi geçmişimizle ve geleceğimizle bu büyük ailenin bir parçası olarak görüyoruz. Şubemizin bugün geldiği nokta sizlerin bugün ve geçmişte yaptığınız çalışmaların sonucudur. Ortaya çıkan çalışma ortak eserimizdir. Kendimizi değil ama yönetim ve çalışma anlayışımızı ve Şubemizi geleceğe taşıyacak yaklaşım ve politikaları siz değerli mücadele arkadaşlarımıza, yol arkadaşlarımıza emanet ediyoruz.’’
MMO Adana Şube yönetimi ilk toplantısında görev bölümü yapacak.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE