MMO’DAN TMMOB KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ
Manşet Haber 8.06.2017 11:44:51 0

MMO’DAN TMMOB KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ

MMO’DAN TMMOB KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, iktidarın birlik ve odaları etkisizleştirilmek için kanun değişikliğine gitmesine tepki gösterdi.
MMO Adana Şubesinin 23.Dönem Danışma Kurulu 5.toplantısında konuşan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Emir Kavi, referandum sürecini değerlendirdi, “Referandum, ülkemizin anayasal düzenini ve siyasi rejimini köklü bir şekilde değiştirerek, tek bir kişinin kamu yönetimi ve ekonomi üzerinde sınırsız hâkimiyetini kurmayı amaçlamıştır.” dedi.
Referandumda “Hayır” tutumunu benimsediklerini ifade eden Kavi, referandum sürecinde TMMOB’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için büyük bir çaba gösterdiğine dikkat çeken MMO Adana Şube Başkanı Kavi, şöyle konuştu:
“Birliğimize yönelen saldırılar ve Hayır diyen kesimler üzerinde kurulan iktidar baskısına rağmen geri çekilmeyen kararlı bir tutum sergilendi. Bu anayasa değişikliği, tarihsel toplumsal süreçleri geliştiren Anayasalardan çok farklıdır.Demokratik bir anayasanın temel özellikleri arasında yer alan hiçbir norm bu değişiklikte yoktur.hasan emir Kavi-MMO Adana sube baskani_haziran2017
Anayasa değişikliğinin Birliğimize, Odalarımıza ve meslek alanlarımıza olası yansımaları gündeme gelmiş bulunmaktadır.
Birliğimize ulaşan bir bilgi ile 6235 Sayılı TMMOB Kanunu’nun değiştirilmesine yönelik girişimler olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “6235 SAYILI TMMOB KANUNU DEĞİŞİKLİK TASLAĞI” görüş için bazı Bakanlıklara gönderilmiştir. Tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi TMMOB Kanunu’nda değişiklik girişimini bu defa da tesadüfen öğrenmiş bulunmaktayız.
Birlik Kanunumuz, tarafımızdan bu yönde herhangi bir talep olmamasına rağmen, bilgimiz ve onayımız dışında hazırlanan planlar ile değiştirilmeye çalışılmaktadır.
Her yıl ortaya atılan yasa taslakları ile Birlik ve Odalarımızı etkisizleştirmek, enerjisini boşa akıtmak ve yetkilerimizin budanmasına zemin hazırlamak amacıyla bu tür girişimler gündeme gelmektedir. Denetim, seçim sistemi ile Birliğimizin ve Odalarımızın yetkilerinin budanmasına yönelik hükümler içeren yasa taslağının neye hizmet ettiği hepimizin malumudur.
Baskılar karşısında direnebilmenin, örgütümüze sahip çıkmanın tek yolu, referandum sürecinde ortaya koyduğumuz kolektif tavrı önümüzdeki dönemde de muhafaza etmek ve güçlendirerek devam ettirmektir.
Mesleki demokratik kitle örgütü olarak çalışmalarımız ve mücadele alanlarımızın içe doğru bükülmesine izin vermememiz gerekir. Zira istibdat döneminde gerçekleri anlatmak ve savunmaktan geri adım atılamaz. Geri adım atmak düşünülse dahi iktidarın zorbalığından kurtulma imkanının olmadığı bilinmelidir.MMO_adana_danisma_kurulu_haziran2017 (1)
Sadece meslek alanlarıyla ilgilenen ve ülkede yaşanan gelişmelerden kopuk davranan meslek örgütlerinin deneyimi önümüzde durmaktadır. Bazı meslek örgütleri izlediği bu yol ile meslektaşlarının sorunlarına dahi yanıt üretemeyen, bürokratik yapılara dönüşmüş, iktidar ve rant oyunlarına teslim olmuş durumdadır.
Meslek ve meslektaş sorunlarını ülkenin ve halkın sorunlarından ayırmadan yürüme tutumunda ısrarcı olunmalıdır. TMMOB’yi büyüten, geliştiren, meslektaşları ve kamuoyu nezdinde itibarlı, güvenilir kılan bu tutumdur.
Tarihte hep gördüğümüz gibi hiçbir olumsuzluk, mutlak ve kalıcı değildir. Önümüzde her bir evresinde dirençli ve birlik içinde olmamız gereken uzun soluklu bir süreç var.
Ayrıca biliyoruz ki, toplumda yoğunlaşan sömürüye, rant talanına, eşitsizliklere, adaletsizliklere, hukuk ihlallerine, cumhuriyet, demokrasi, laiklik düşmanlığına, savaş yanlılığına karşıt birikim ve tepkiler var.
Tarihsel haklılığımıza inanarak mücadele etmeli, asla diz çökmemeli, umutların gerçekleşmesi ile mücadele arasındaki bağları önce kendimiz görmeli ve bu yaklaşımı genelleştirmeliyiz.
Birliğimiz TMMOB’nin bugünkü tavrının bir geleneğin devamı olduğunu belirterek bitirmek istiyorum.Bu yurtsever, demokrat, halkçı, toplumcu geleneği bilinçle, inatla, kararlılıkla sürdürmek boynumuzun borcu olmalıdır.Yaşasın haklı mücadelemiz. Yaşasın TMMOB örgütlülüğü.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°