MOTORLU BİSİKLET VE MOTOSİKLETLERE DENETİM

16.11.2016 18:10:55

MOTORLU BİSİKLET VE MOTOSİKLETLERE DENETİM

Adana’da trafik ekipleri elektrikli motorlu bisiklet ve elektrikli motosiklet ile motorlu bisiklet ve motosikletler denetimlerini sıkılaştırdı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığının yazıları ile, Elektrikli Motorlu Bisiklet ve Elektrikli Motosikletler denetimlerinde, anma gücü / güç çıkışı 0,25 KW’den fazla olan ve yine 25 Km/saatten daha fazla hıza ulaşabilen taşıtların tescili zorunlu taşıtlar olduğu anımsatılarak, söz konusu araçların güç durumuna göre sınıfına uygun sürücü belgesi ile kullanımının zorunlu olduğu bildirildi.Açıklamada şöyle denildi;motosiklet_denetimi_trafik (2)(FOTOĞRAF: İsmail BAŞKAN)
“Trafikte dolaşan gerek iki tekerlekli gerekse üç tekerlekli Elektrikli Motorlu Bisikletler ile Elektrikli Motosikletler Trafik Polislerince sıkı bir şekilde denetleneceğinden vatandaşlarımızın kullandıkları tescili mecburi araçlardan olan Elektrikli Motorlu Bisikletler ile Elektrikli Motosikletleri tescil yaptırmadan trafiğe çıkarmamaları ve aracın güç durumuna göre sınıfına uygun sürücü belgeleri ile kullanmaları gerekmektedir.
Bu araçları tescil belgesi ve plakası almadan Karayolunda kullanan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 25. Maddesinden 199.00 TL. ayrıca, aracın tescil süresinin de geçirilmesi halinde 20/1-a1 maddesinden 199.00 TL. idari para cezası uygulanarak araç tescil edilinceye kadar trafikten men edilecektir.Yine bu araçları sürücü belgesiz veya gücüne göre uygun sürücü belgesi ile kullanmayan sürücülere 1.698.00 TL. idari para cezası uygulanacak, eğer araç kendi adına değilse tescil plakasına da aynı miktarda ceza uygulanacaktır. “



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR