MUSA BALLI KONAĞI RESTORE EDİLİYOR…

6.02.2018 16:05:16

MUSA BALLI KONAĞI RESTORE EDİLİYOR…

Adana’nın simgelerinden Tepebağ’daki 700 yıllık tarihe sahip Musa Ballı Konağı, Seyhan Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaklaşık 700 yıllık olduğu bilinen tarihi Musa Ballı Konağı’nın restorasyonuna başladığını açıkladı. Karalar, mimari özelliği ve yapısı ile yıllara meydan okuyan binanın son günlerde yıkılmaya yüz tuttuğunu, bu anlamda yapının güçlendirilmesi, dış cephenin restorasyonu ve çatı onarımının Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Seyhan Belediyesi tarafından yapılacağını bildirdi.
Seyhan Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği onarım Seyhan Belediyesi tarafından yapılacak. İnşaatın Temmuz ayının sonunda tamamlanması planlanıyor. Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından bilinen konak son yıllarda dizi filmlerine de ev sahipliği yapıyordu.
Zemini Adana’nın tarihi dokusu üzerinde yükselen yapı, Ramazanoğulları Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti izlerini taşıması ile dikkat çekiyor.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI