Müteahhitler yeni KDV uygulamasından memnun
Manşet Haber 9.01.2013 11:30:03 0

Müteahhitler yeni KDV uygulamasından memnun

Müteahhitler yeni KDV uygulamasından memnun

muteahhit_kdvAdana ve Mersinli müteahhitler, lüks konutlara getirilen yüzde 18’lik KDV oranın olumlu sonuçlar vereceğini söyledi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Yapı Müteahhitleri derneğini (AYEMDER) ziyaret etti. AYAMDER binasında bir araya gelen müteahhitler, sektörde yaşadıklarını sorunları karşılaştırarak çözüm yolları aradılar. Müteahhitler, bu yıl yürürlüğe giren konutta KDV yasasının güzel sonuç vereceğine inandıklarını belirtirken, “Destekliyoruz” dediler.

LÜKS KONUTLAR UCUZA SATILACAK

AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık ve MERYAP Başkanı Nesim Ekinci,  yeni KDV yasasıyla ilgili ortaklaşa yaptıkları açıklamada şu görüşe yer verdiler:

“Bu yasayla kentsel dönüşümü hızlandırması bekliyoruz. Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanlara     yapılacak konutların tesliminde KDV oranın özellikle arsa birim metrekare değeri bin liranın üzerinde olan lüks konutlardan alınacak yüzde 18 KDV’den muaf olacak. Sektör temsilcileri de son yapılan KDV düzenlemesi nedeniyle hem vatandaşın hem de müteahhitlerin kentsel dönüşüme olan ilgisi artacaktır. Özellikle lüks binalarda KDV oranının yüksek olması nedeniyle müteahhitlerin çürük binaların yerine lüks konut yapma isteğinin artacaktır. Buna bağlı olarak da vatandaşların neredeyse hiç bedel ödemeden lüks konut sahibi olması söz konusu olacak. Müteahhitler de kentsel dönüşüm alanında yapacağı lüks konutları KDV oranı kadar yani yüzde 18 daha ucuza satabilecekler”

EKİNCİ, “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

İki kardeş şehir olarak sıkıntıları anlatmak ve çözmek için daha çok bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmaları gerektiğini hatırlatan MERYAP Başkanı Nesim Ekinci,  “Birliktelikten güç doğar” dedi. Ekinci, “Bizler daha çok etkili olmalıyız. Sektör olarak sorunlarımız hayli büyük. Son çıkan KDV yasası, maliyenin bizlere olan bakışı, kentsel dönüşü, imar mevzuatı  binlikler, 5 binlikler ve 25 binlikler gibi sorunları birlikte ele almalıyız” diye konuştu.

SORUNLAR GÜÇ BİRLİĞİYLE AŞIRILIR

MERYAP’ın ziyaretinden memnun kaldığını ifade eden AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık’ da, “Sorunlarımız ortak, bu sorunlar güç birliğiyle çözebiliriz” dedi. Başkan Kılçık, “ Bizler Adana’da Kentsel dönüşüm konusunda mesafe aldık.  Kentsel dönüşümün afet riski konusuyla ilgili de müsteşarımızla önümüzdeki günlerde bir araya gelerek sorunlarımızın cevabını alacağız. Bölge imara kapalıyken kentsel dönüşüm yapmamız mümkün mü? Onu öğreneceğiz.  Kentsel dönüşümü  belediye yapıyor ama biz yapacaksa nasıl olacak bunun cevabını alacağız. Bakan bey bize daha önce, ‘Müracaat edin. Gelin bize ruhsatınızı düzenler veririz’ diye söz vermişti. Biz bunu şimdi hayata resmiyete geçirmeye çalışıyoruz.  Esas sorun mülkiyet de düğümleniyor. Bu sorunu aşamıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasındaki ciddi sorunlar yüzünden bizler tıkanıyoruz. Bizde bakanlıkla aracılığıyla bu sorunları aşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ziyarette MERYAP VE AYAMDER’ in Başkan Yardımcıları ile yönetim kurulu üyeleri  de  hazır bulundu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°