NEVRUZ ATEŞİNDE DEMİR DÖVDÜLER
GÜNCEL 22.03.2017 14:14:58 0

NEVRUZ ATEŞİNDE DEMİR DÖVDÜLER

NEVRUZ ATEŞİNDE DEMİR DÖVDÜLER

Adana’da bu yıl Nevruz Bayramı kutlamaları Büyükşehir Belediyesi binası önünde kutlandı. Yakılan Nevruz ateşi etrafında halay çeken Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibine Başkan Sözlü de eşlik etti. Nevruz ateşi etrafında halaylar çekildi.Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile kutlamaya katılanlar demir dövdü.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Nevruz Bayramı Konseri Sözlü’nün isteği ile Atatürk’ün sevdiği şarkılardan Selanik Türküsü ile başladı. Sözlü, Türk’ün Ergenekon’dan çıkışından bu yana bayramı olan Nevruz Bayramı’nın Türk Dünyası’nın olduğu yerde, Türk’ün olduğu yerde kutlandığını ifade etti.
Nevruz Bayramı’nı istismar etmek isteyen, Nevruz’u bir terör propagandası olarak kullanmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Sözlü, “Nevruz, Türk Milleti’nin milli kültüründe bulunan, Türk’ün olduğu yerde kutlanan bir bayramdır. Aslolan niyettir, istismarcılara fırsat vermemek gerekiyor. Türkler fethettikleri her yerde orada yaşayan insanların da o toprakları vatan bilmesine müsaade etmişlerdir, bu sebeple Türk’ün olduğu her coğrafyada hoşgörü hakimdir. Bugün Nevruz’dan bir şey kapan bir kültür varsa o da Türk Milleti ile yan yana yaşadıkları içindir” dedi.sozlu_nevruz (2)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°