Tarih: 13.03.2018 12:54

ÖZDİŞ: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili ve TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, ‘ittifak yasası’ ile ilgili olarak ‘Ak Parti’nin MHP’ye yapışmasının tek sebebi oy oranlarındaki düşüştür. 2019 öncesinde korkular yaşayan Ak Parti, yaptırdığı anketlerde oylarının düştüğünü görünce böyle bir yola başvurdu. Ancak korkunun ecele faydası yok’ dedi.
CHP’nin gerek mecliste gerekse de halka olan vaatlerinde dik duruşunu sürdürmeyi devam ettiğinin altını çizen Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Çukurova Barış Gazetesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2019 genel seçimlerinde Ak Parti’nin çöküşe geçtiğini görerek MHP ile ittifak yapmasının temelinde Anayasaya aykırılık olduğunu da kaydetti. Özdiş, ‘ittifak yaptığınız parti ile seçimlerde yüzde 3 oy aldığınızda ittifak yaptığınızdan dolayı mecliste milletvekiliniz olacak. İttifak yapmayan ve yüzde 9 oy alan bir parti yüzde 10 barajının altında kaldığı için mecliste temsil edilmeyecek. Bu Anayasanın ruhuna aykırıdır. Bu yasayı partimiz Anayasa Mahkemesi’ne götürecektir’ dedi.
HER ZAMAN ÖN SEÇİMDEN YANAYIM
CHP’nin ön seçim konusundaki duruşu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdiş, ‘Ben kendi adıma her zaman ön seçimi savunan bir kişiyim. Ön seçim partilere hareket getirir, ivme kazandırır. Dolayısıyla partimizin ön seçim yapmaktaki kararlılığını soruna kadar destekliyorum. Sayın Genel Başkanımız da ön seçimden yanadır. Adana’da daha önceki seçimlerde yapılan ön seçimin partimizi hareketlendirdiğini gördük ve yaşadık. Gerek yerel seçimlerde, gerekse de genel seçimlerde CHP olarak oy patlaması yaşayacağız. Buna canı gönülden inanıyorum. Adana’da doğru tercihlerle seçim kazanan parti CHP olacaktır’ yorumunda bulundu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —