Pamuk: Vatandaşların Talepleri doğal haklarıdır

11.06.2013 09:55:29

Pamuk: Vatandaşların Talepleri doğal haklarıdır

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk,  Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlarımızın hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesinin en tabii hakları olduğunu söyledi.

kasım_pamukakpSokakların huzur ve güveninin, çocuklarımızın ve Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Pamuk açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Şiddet ve kavga, hiçbir şeyi çözmediği gibi sorunları içinden çıkılmaz hale getirir. Hiçbir hak arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokmamalıdır. Hiçbir hak talebi, esnafın mağduriyetine ve kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz. Samimi vatandaşlarımız duyarlı davranarak suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir.

Hak arama ve özgürlük arayışında demokrasi içinde kalınması gerekir. Türkiye, demokrasisi ve hukuk standartlarıyla bu olayları kısa sürede atlatacak güçtedir. Devletimiz ve kurumlarımız, vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına imkân sağlamaktadır. Vatandaşlarımız da demokratik kurum ve kurallara saygılı hareket etmelidir. Sayın Başbakanımızın açıklamaları, demokratik bir ortam için tüm kanalların açık olduğunu göstermektedir. Daha önce de böyle olayları atlatan aziz milletimizin, tarihsel tecrübesi ve sağduyusu bizleri yarınlara taşıyacaktır.'

Adana’da da siyasilerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen PAMUK: “Adana’da her kesimden insanın bir arada yaşadığı kozmopolit bir yapı var. Siyaseti belli bir etnik veya inanç temelli unsur üzerinden yapmamak gerekir. Her kesime ve herkese hitap edecek siyasi söylemlerin geliştirilmesi lazım. Bu bağlamda yerel siyasetçiler ve kanaat önderleri çok dikkatli davranarak geri dönülmeyecek olayların yaşanmasına fırsat vermemelidir.”

 



1

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

2

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

3

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

4

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

5

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR