Patriot protestosu
Manşet Haber 20.01.2013 12:55:11 0

Patriot protestosu

Patriot protestosu

patriot_hazirABD, Hollanda ve Almanya’dan NATO’nun isteği doğrultusunda Türkiye’de konuşlandırılacak Patriot Füze sistemlerinin Adana İncirlik Üssü’ne getirilerek kurulacak olması protesto edildi.

Adana kent merkezinden Sabancı Merkez Camisine giden bir grup buradan toplu taşım araçları ile İncirlik Üssü’nün bulunduğu bölgede toplandı. 500’ü aşkın grup, İncirlik Üssü’ne doğru yürüyüşe geçti. Savaş aleyhinde pankartlar açıp sloganlar atan grup İncirlik Üs kapısının olduğu bölgeye yürürken polis engeliyle karşılaştı.

Sivil toplum kuruluşlarından oluşan topluluğun yürümesine polis barikat kurarak engel oldu ve İncirlik Üssü çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.İncirlik Üssü’ne yaklaştırılmayan grup adına İncirlik Mahallesinde KESK Dönem Sözcüsü ve Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, hazırlanan açıklamayı okudu. Ortadoğu ve Suriye'de gelinen sürecin emperyalist sistemin ürünü olduğunu ifade eden Yüksel,”Suriye'de etnik ve mezhepsel çatışmaları dinamitleyen, silahlı çeteleri desteklemekten, kardeş halklarla savaşı ve düşmanlığı körüklemekten geri durmayan Ak Parti, şimdi Türkiye’yi NATO'nun askeri yığınağı haline getirerek işgalin merkez üssü olmayı hedeflemektedir. Ülkemizin ve Adana’nın kirli savaşta kullan ılmasına karşıyız.” şeklinde konuştu.

KESK,TMMOB, TTB gibi kuruluşların da destek verdiği eyleme katılanlar açıklamanın okunmasından sonra sloganlar atarak İncirlik Üssü Bölgesinden ayrıldı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°