POLİSTEN İLGİNÇ UYGULAMA
Manşet Haber 26.07.2019 19:58:06 0

POLİSTEN İLGİNÇ UYGULAMA

POLİSTEN İLGİNÇ UYGULAMA

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından simülatör aracı uygulaması gerçekleştirildi, vatandaşlar simülatör aracına bindirilerek kaza anını yaşamaları sağlandı. Uygulamada, emniyet kemerinin faydasını da uygulamalı olarak yaşayan vatandaşlar emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı hale gelmelerinin sağlandığı bildirildi.
Baraj yolu duygu kafe önündeyapılan simülatör uygulamasının yararlarını vatandaşlara anlatan trafik ekipleri, uygulamanın değişik bölgelerde devam edeceğini ifade ettiler. İl Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Şubesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazaları sonucu yaralanmakta ya da hayatlarını kaybetmektedirler. Kazalar neticesinde maddi ve manevi kayıplar verilmektedir. Kazaların oluşumunda alt yapı eksikliği, hava koşullarının kötü olması vb. etkenlerin yanı sıra yaralanma ve ölüm olaylarının en önemli etkeni emniyet kemeri takmama alışkanlığıdır.
Emniyet kemeri doğru kullanıldığında size bir kaza anında; Ön koltukta %45-60, Arka koltukta % 70-75 ikinci bir yaşam şansı vermektedir.
Vatandaşlarımızın kemer takma alışkanlıklarının sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle farkındalık kazanmalarının sağlanmasına devam edilecektir.”




Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°